Chryzantémy pre Kyjev
23 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Chryzantéma je kvet smrti. Na boj proti západným tankom, poskytnutých kyjevskému režimu, používa ruská armáda jedno z najúčinnejších moderných protitankových vozidiel, známe ako Khrizantema-S (9P157-2). Raketa odpálená týmto systémom je schopná preniknúť pasívnym aj reaktívnym pancierom tanku. O zbrani, ktorá dokáže ničiť nielen západné tanky, píše web eadaily.com

Okrem toho môže komplex zasiahnuť lietadlá v malých výškach, obrannú infraštruktúru a nepriateľské jednotky, píše dnes 22. júna portál Army Recognition špecializujúci sa na vojenské témy.

Funguje za akýchkoľvek podmienok

Duálny navádzací systém zaručuje odolnosť bojového vozidla voči elektronickému rušeniu a schopnosť fungovať za všetkých poveternostných podmienok bez ohľadu na dennú dobu.

Protitankový raketový systém je možné inštalovať na viacero typov vozidiel. Jednou z týchto platforiem je BMP-3. Kombinácia systému Khrizantema-S na podvozku BMP-3 umožňuje získať vysoko mobilné, dobre chránené a vyzbrojené vozidlo, ktoré možno použiť na rôzne bojové scenáre, uvádza belgická odborná publikácia.

Chryzantéma, inštalovaná na základe BMP-3, je vybavená dvoma odpaľovacími zariadeniami. V prítomnosti dvojkanálového kombinovaného riadiaceho systému môže strieľať na dva ciele naraz v riadiacich kanáloch radaru a laserového lúča - s vysokou pravdepodobnosťou zásahu.

Ako ukazujú výpočty, potvrdené skúškami, jednotka troch bojových vozidiel vybavených chrysanthemum-S, kedykoľvek počas dňa, za akýchkoľvek poveternostných podmienok a dokonca aj pri nastavení dymovej clony, odrazí útok pätnástich moderných tankov s ich zničením.

Efektivita dvoch vojakov

Posádka samohybného protitankového komplexu - dve osoby. Maximálny dostrel je 6 000 m, rýchlosť streľby až štyri strely za minútu. Munícia do vozidla - 15 rakiet.

Ruské sily používajú na ukrajinskom fronte bezpilotnú techniku , aby čelili nedávnej vlne protiofenzívy spustených silami kyjevského režimu. Táto nová taktika sa primárne zameriava na tanky Leopard 2 nemeckej výroby a ďalšie pokročilé bojové vozidlá darované európskymi krajinami a Spojenými štátmi, oznámilo začiatkom tohto mesiaca Army Recognition.

Dôvod zastavenia ofenzívy

Vladimir Putin minulú stredu povedal, že počas protiofenzívy utrpeli jednotky kyjevského režimu vážne straty, najmä na obrnených vozidlách.

„Naši muži na Ukrajine zničili 245 tankov a približne 678 obrnených vozidiel rôznych typov. - Poznamenala hlava štátu v rozhovore s novinárom z All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company. Prezident Ruska poukázal na to, že medzi stratami Ozbrojených síl Ukrajiny je americká aj francúzska technika.

Takže v čí prospech - Ukrajina pripravuje prekročenie dna Kachovky na východ
A odpoveď na otázku Qui Bono je tu. Komu prospelo vyhodenie Kachovky do vzduchu? Kto má dokázateľne "prsty" vo výbuchu Nordstreamu? Kto preukázateľne raketovo ostreľoval čerpacie stanice ropovodu Družba? Ešte stále nezapína? Ak to nebola Moskva,... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme