Český súd priznal právo na názor - aj v otázke vojny na Ukrajine
23 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Do pozornosti fašizoidným politikom a mainstreamu u nás: Súd v českej republike nateraz ešte iba neprávomocne oslobodil pražskú češtinárku Martinu Bednářovú, obvinenú z popierania ruských vojnových zločinov. Žiakom vlani vysvetľovala, že sa na Ukrajine nič nedeje. Verdikt nie je právoplatný. Informujú české parlamentnilisty.cz.

Podľa sudkyne nie je skutok učiteľky trestným činom . Bednárová vinu odmieta a obhajuje sa okrem iného tým, že jej výroky pri výučbe na pražskej základnej škole zazneli na hodine mediálnej gramotnosti a že tému zvolila v súlade s pokynom ministerstva školstva. Médiá podľa nej o situácii na Ukrajine klamali.

Za názor nemôže byť nikto súdený - znie verdikt súdu

„Za názor pani obžalovaná byť súdená nemôže a nebude,“ konštatovala sudkyňa Klára Jantošová z Obvodného súdu pre Prahu 6. Pripomenula, že učiteľka už bola za svoje zlyhanie postihnutá inými prostriedkami ako trestným právom – škola jej dala výpoveď.

Štátny zástupca pre Bednářovú navrhoval osemmesačnú podmienku a tiež päťročný zákaz pedagogickej, výchovnej či inej práce s deťmi.

Český prezident PAVEL spláca volebný dlh
Český prezident Petr Pavel sa chystá prostredníctvom videopríhovoru pozdraviť konferenciu o manželstve a rodičovstve pre gej a lesbické páry v Senáte. Konferencia sa má uskutočniť 28. júna pod záštitou predsedu Senátu Miloša Vystrčila. Informoval... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme