Černochová VYNADALA Čaputovej: VZDALA TO! Slovákov Česi nazvali dezolátmi, teroristami a ZLOM!
22 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Slovensko? „Národ dezolátov“. Takto sa o svojich najbližších susedoch vyjadril český dobrodruh Dan Přibáň, ktorý veľmi ľutuje, že sa slovenská prezidentka Zuzana Čaputová rozhodla neobhajovať svoj mandát. Česká ministerka obrany Jana Černochová, najlepšia kamarátka exministra Jara Naďa, ide ešte ďalej: Slovenská prezidentka to vraj vzdala. Prvá línia sa neopúšťa, uviedla Černochová. A Slovákov nazvala teroristami a zlom! Bojí sa, že „naši spoloční trýznitelia“ uvidia, že Čaputovú otrávili a ešte „prikúria pod kotlom“. Informujú české Parlamentní Listy.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová usporiadala v utorok tlačovú konferenciu, na ktorej oznámila, že do konca jej prvého prezidentského mandátu chýba rok, ale ak by kandidovala znova, bolo by pred ňou ešte 6 rokov. V nasledujúcich 6 rokoch by tak musela brať ohľady aj na svoju rodinu a na to všetko nemá podľa vlastných slov dosť energie. Rozhodla sa preto v ďalšom volebnom období nekandidovať.

„Všetci vieme, že posledné štyri roky boli spojené s mnohými krízami, covidom, vojnou na Ukrajine, energetickou krízou, rekordnou infláciou. Za štyri roky som slúžila so štyrmi vládami a na jeseň volám piatu. Naozaj si vážim dôveru vás všetkých, ktorí ju ku mne cítite a verte mi, že som si plne vedomá tohto záväzku dôvery. Ale nesklamať ju znamená robiť prácu s plným úsilím a silou. Inak by sa mohlo stať, že prezidentský post poslúži mne, a nie ja jemu a krajine. Než som oznámila toto svoje rozhodnutie, musela som odhadnúť svoju silu na ďalších, možno šesť rokov. A po veľmi poctivom zvážení dnes viem, že by nebolo dosť síl na ďalší mandát. Týmto dokončím svoj posledný rok vo funkcii a moja služba v tejto pozícii bude dokončená. O druhé funkčné obdobie sa už nebudem uchádzať,“ oznámila Čaputová.

Zuzana Čputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Vzdala to
Tak, ako to postupne vzdajú všetci, ktorí majú dostatok mozgovej kapacity na to, aby zvážili, nakoľko škodili a škodia Slovensku a nám, občanom tešjto prekrásnej, no ťažko skúšanej stredoeurópskej krajiny. Nedá sa donekonečna panovať, je čas na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Slovensko? Podľa niektorých Čechov „národ dezolátov“

Mnoho Čechov zaľutovalo, že slovenská prezidentka Čaputová nebude kandidovať znova a vyjadrili jej podporu.

Ozval sa napr. dobrodruh Dan Přibáň, ktorý Slovákov označil za „národ dezolátov“ a na sociálnej sieti Facebook sa posťažoval, že je to v Česku rovnaké.

„Ťažko sa jej diviť, venovať toľko času, úsilia a nervov národu dezolátov. A u nás je to to isté v bledomodrom. Preto máme v celoštátnej politike tak málo skutočne schopných a talentovaných ľudí a toľko krivákov a lemplov. Schopní a talentovaní ľudia nechcú strácať čas, úsilie a nervy prácou pre ľudí, ktorí ich len urážajú, vyhrážajú sa im a bažia po obmedzenom svete obmedzených ľudí. Majú oveľa viac a oveľa zaujímavejšie veci na práci. Bohužiaľ,“ povzdychol si.

Zuzana Čputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Rozcítený prezident Pavel

Pochopenie pre rozhodnutie Zuzany Čaputovej vyjadril český prezident Petr Pavel.

„Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej znovu nekandidovať, samozrejme, rešpektujem a mám aj veľké pochopenie pre jej dôvody. Osobne ma to veľmi mrzí, pretože vnímame rovnako význam slobody, spravodlivosti, ako aj presadzovanie slušnosti v politike. Aj preto bola naša spolupráca na posilňovaní česko-slovenských vzťahov vždy bezproblémová a verím, že pomohla posilňovať hlas nášho regiónu medzi zahraničnými partnermi. Jej dnešným oznámením naša služba zďaleka nekončí. Plniť úlohy v prospech našich krajín budeme ďalej a verím, že na túto spoluprácu nadviažeme aj s jej nástupkyňou či nástupcom, ktorý vzíde z demokratických volieb na Slovensku budúci rok. Pani prezidentka, za prácu, ktorú pre Slovensko odvádzate doma aj v zahraničí, Vám patrí veľké uznanie,“ zdôraznil Pavel.

Zuzana Čaputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Čaputová na Slovensku vraj čelí útokom od dezinformátorov a proruskej 5. kolóny

Český novinár Filip Horký konštatoval, že Slovensko v Čaputovej stratí političku európskeho formátu. „Slovensko stráca na čele štátu osobnosť celooeurópskeho významu. Myslím, že aj nám dávala Zuzana Čaputová dlho nádej, že ‚to ide' inak,“ konštatoval Horký.

Zuzana Čaputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Veľkú ľútosť nad rozhodnutím Zuzany Čaputovej vyjadrila senátorka ODS Miroslava Nemcová.

„Pani prezidentka Čaputová nebude obhajovať mandát. Je mi to veľmi ľúto. V tejto zdivočelej dobe patrí k tým, ktorí sú nádejou, že v rámci EÚ a NATO neľahké roky zvládneme. Ďakujem jej za starostlivosť o dobré vzťahy medzi našimi krajinami. Jej ľudskosť a noblesa bude veľmi chýbať,“ vyhlásila Nemcová.

Minister zdravotníctva Vlastimil Válek konštatoval, že s odchodom Zuzany Čaputovej stratia obhajcovia západnej demokracie silný hlas. „Čoho sa mnohí obávali, sa stalo realitou. Zuzana Čaputová nebude obhajovať mandát slovenskej prezidentky. Prozápadní demokrati v regióne prídu o silný hlas. Pani prezidentku ale chápem. Miera nenávistných útokov, ktorým musia denne od dezinformátorov a proruskej 5. kolóny čeliť, je obrovská,“ napísal Válek.

Černochová pritvrdila: Teroristom a zlu sa neustupuje!

Ministerka obrany Jana Černochová (ODS) označila Čaputovú za milú ženu, ale vytkla jej, že z boja sa neuteká. Predovšetkým nie v takej ťažkej dobe, akú zažívame dnes.

„Budem úprimná. Ja sklamaná som a veľa. Prvá bojová línia sa neopúšťa. A už vôbec nie teraz. Aj keď nás už všetko štve a bolí, krvácame z otvorených rán a máme toho dosť a chceme aj z obyčajného pudu sebazáchovy zmiznúť niekam veľmi ďaleko… Nie, nechodím v topánkach pani prezidentky a jej rozhodnutie ľudsky chápem. Ale časť našich trýzniteľov (možno aj spoločných) si povie: Fajn, vyšlo nám to – umučili sme ju, otrávili sme ju, vydesili sme ju, ponížili sme ju… a prešlo nám to, takže je to model, ktorý skvele funguje a oplatí sa. Kúrime pod kotlom ďalej. Teroristom a zlu sa neustupuje. Bojovať a vstať a znova bojovať a zase vstať. Never give up mám v živote pred Never forget,“ napísala Černochová.

Zuzana Čaputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Jana Černochová, Jaro Naď, foto: TASR

Senátor Pavel Fischer sa dovolával odkazu Zuzany Čaputovej.

„Prezidentka Zuzana Čaputová preukázala schopnosť obstáť v ťažkých časoch a získala hlboké uznanie doma aj v zahraničí. Prijímam jej rozhodnutie, že nebude budúci rok druhýkrát kandidovať na prezidentku Slovenska, s úctou, ale aj s ľútosťou. Želám si, aby Slovensko aj po jej odchode z funkcie zostalo zrozumiteľným politickým partnerom, ktorý uznáva demokratické hodnoty, hrá fér a dokáže odmietnuť populizmus a šírenie nenávisti. Tiež v tom vidím veľký politický odkaz pani prezidentky Zuzany Čaputovej,“ napísal senátor a dvojnásobný neúspešný kandidát na prezidenta SR.

Zuzana Čaputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Prezidentka českého Twitteru

Vyjadrenie na adresu Zuzany Čaputovej uzavrel komentátor Zoznam Správ Václav Dolejší. „Prezidentka českého Twitteru Zuzana Čaputová chce skončiť, dnes tu všetci smúti,“ napísal komentátor.

Zuzana Čaputová nebude obhajovať prezidentský mandát.

Hrdý Juraj Rizman! Vyjadril sa ako človek, ktorý s Čaputovou žije, kritizuje DenníkN
Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila o opätovnej kandidatúre na post prezidentka Slovenskej republiky! Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať za prezidentku Slovenskej republiky. Na vyjadrenie Zuzany Čaputovej reaguje Juraj Rizman, jej... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik