Ak Ukrajina zaútočí na Krym, vyletí do vzduchu most cez Dunaj
22 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Po útoku na Čongarský most, ktorý predstavuje „bránu na Krym“, oznámil dosadený správca časti Chersonskej oblasti Vladimir Saldo odvetný útok na most cez Dunaj, spájajúci Moldavsko a Rumunsko, vyplýva z videozáznamu zverejnenom agentúrou Reuters. Informujú novinky.cz.

„Dnes je 22. júna a predovšetkým nastáva začiatok konca kyjevského režimu. A ešte jedno plamenné privítanie – súradnice mosta v odeskej oblasti v moldavskom Giurgiulesti na Dunaji, ktoré bolo súčasťou Ukrajiny, ale bolo odovzdané Moldavsku ešte v čase režimu Juščenka, tak všetky tieto súradnice sú známe. Preto bude čoskoro vážna odpoveď,“ oznámil Vladimir  Saldo.

Spojnica Európy s Ukrajinou

V Giurgiulesti sú pri ústí rieky Prut do Dunaja dva mosty cez Prut - železničný a cestný. Vedie tadiaľ medzinárodná trasa z rumunského Galati cez Izmail do Odesy a na ďalšie miesta Ukrajiny. Je predpoklad, že cez ten most prúdi aj časť západného vojenského materiálu do konfliktu.

Ďalšie Putinovo jadrové varovanie (VIDEO)
Putin povedal, že Rusko bude pokračovať vo vývoji jadrovej triády. Rusko bude pokračovať vo vývoji jadrovej triády, to je kľúč k vojenskej bezpečnosti krajiny a svetovej stabilite, povedal prezident Vladimir Putin. Záruka "Najdôležitejšou úlohou... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme