Výstraha!
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Slovensko môžu ešte dnes zasiahnuť silné búrky spojené s prudkým lejakom, silným vetrom a krúpami. Výstraha druhého stupňa platí do stredajšej polnoci vo všetkých krajoch s výnimkou Prešovského a Košického. Tam je vyhlásený najnižší stupeň výstrahy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom podľa TA SR informoval na svojom webe.

V prípade výskytu silných búrok môže podľa SHMÚ napršať za 30 minút od 20 do 40 milimetrov zrážok. Búrky môžu byť sprevádzané krúpami a nárazmi vetra s rýchlosťou do 110 kilometrov za hodinu.

"Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný výrazný vzostup vodných hladín a rozvodnenie malých tokov a suchých korýt," upozorňuje SHMÚ. Škody môže napáchať i silný vietor a krúpy.

V Prešovskom a Košickom kraji platí prvý stupeň výstrahy pred búrkami v stredu do 22.00 h. Najmä na južnom a západnom Slovensku je do 18.00 h vydaný aj najnižší stupeň výstrahy pred vysokými teplotami.

Taraba gratuluje prieskumnej agentúre
Prieskumy sú pred voľbami výnosný artikel. A Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) poukazuje na to, že zárobkom nie je len objednávka médií na prieskumy... Prieskum agentúry Ipsos pre Denník N hovorí jasne. A ešte jasnejšie je Tarabovo zistenie. Čo hovorí... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik