Rusi Ukrajincom: "Pošlite toho viac, neondite sa!"
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Americký obrnený automobil Oshkosh M-ATV bol zajatý útočným oddielom a tankovou rotou 40. samostatnej námornej brigády tichomorskej flotily (pacifická flotila) počas bojov o Novodonetskoje. Informuje eadaily.com.

V súčasnosti je bojové vozidlo evakuované do tyla, informuje telegramový kanál Military Informant.

Dokonalý prehľad o technike

Ukrajinské médiá v apríli tohto roku informovali, že jednotky kyjevského režimu sú aktívne vybavené americkými obrnenými vozidlami Oshkosh M-ATV, ktoré boli vyvinuté v rámci programu ochrany proti mínam odolným proti mínam (MRAP). V tom čase sa na sociálnych sieťach začali čoraz častejšie objavovať fotografie ukrajinských ozbrojencov s touto výbavou.

Ahaho, čo všetko Ukrajina už nedostala!

Až donedávna sa Spojené štáty oficiálne nevyjadrili k prevodu tohto obrneného vozidla ozbrojeným silám Ukrajiny. Zazneli len vyhlásenia týkajúce sa poskytnutia bližšie nešpecifikovaného počtu obrnených vozidiel triedy MRAP do Kyjeva.

Parametre

Obrnený automobil M-ATV od americkej spoločnosti Oshkosh Truck bol navrhnutý ako vozidlo pre pozemné sily s vysokou manévrovateľnosťou a zvýšenou ochranou posádky a vojska pred guľkami, črepinami, ale aj účinkami mín a improvizovaných výbušných zariadení. M-ATV má 4×4 kolesá a je vybavená V-motorom Caterpillar C7 s výkonom 370 k. s., ktorý umožňuje prepraviť až 7 ton užitočného zaťaženia v teréne a až 15 ton na tvrdom povrchu. Na diaľnici môže auto zrýchliť na 105 km za hodinu.

Nejak v pohybe znehybnel

Charakteristickým znakom obrneného vozidla je, že výrobca uvádza jeho schopnosť pokračovať v pohybe, ak je poškodený chladiaci systém, palivový systém a mazanie motora. Počíta aj s umiestnením posádky a jednotiek za osou predného kolesa, čo znižuje zraniteľnosť personálu v prípade výbuchu míny pod dnom.

Zdrogovaná armáda?
Ukrajinská armáda pokračuje v protiofenzíve pod vplyvom drog, ktoré Západ testuje, uviedol veliteľ špeciálnych jednotiek Achmat Apty Alaudinov. Informáciu zverejnil web eadaily.com. "Neskrývajú to. Dnes blok NATO testuje všetky drogy, ktoré... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme