Pátrači začuli zo stratenej ponorky búchanie, to neskôr stíchlo
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Tímy pátrajúce po ponorke s piatimi ľuďmi na palube, ktorá sa stratila v nedeľu pri plavbe k vraku Titaniku, v utorok počuli búchanie. Informujú o tom server Rolling Stone a televízia CNN s odvolaním sa na interné e-maily amerického ministerstva pre vnútornú bezpečnosť. Správu prevzal web novinky.cz.

Podľa serveru BBC News by nezvestná ponorka mohla mať dostatok kyslíka ešte na zhruba 30 hodín. Inú odhady hovoria do štvrtka popoludnia nášho času.

Zvuky

Búchanie sa v oblasti, kde sa ponorka stratila, ozývalo každých 30 minút a zachytila ​​ho vďaka vypusteným sonarom posádka jedného z kanadských pátracích lietadiel. Keď bol o štyri hodiny neskôr v mieste nasadený ďalší sonar, bolo búchanie stále počuť. Správy neuvádzajú, v koľko hodín boli zvuky počuť ani čo ich mohlo spôsobiť.

Jeden z činiteľov amerického ministerstva servera Rolling Stone povedal, že panuje presvedčenie, že búchanie skutočne vychádzalo z ponorky. Zároveň ale poznamenal, že situácia vyzerá ponuro, pretože od utorka už neboli počuť žiadne zvuky.

Veľká záchranná akcia

Americká pobrežná stráž v stredu po polnoci uviedla, že kanadské lietadlo, ktoré pomáha s pátracími operáciami zaznamenalo podmorské zvuky, ale následné bližšie pátranie prinieslo "negatívne výsledky". „Dáta z lietadla P-3 boli odovzdané našim odborníkom amerického námorníctva na ďalšiu analýzu, ktorá bude zohľadnená v pátraní,“ uviedla pobrežná stráž.

Po ponorke nazvanej Titan pátrajú v rozsiahlej oblasti východne od pobrežia kanadskej provincie Nový Foundland tímy z USA, Kanady i ďalších krajín.

Fašistický kolonizátor Gagarin
Je len otázkou času, kedy túto frázu prevezme slovenský mainstream. Gagarin totiž najnovšie prekážal v Kyjeve. Píše web eadaily.com V Kyjeve rozobrali bustu sovietskeho kozmonauta Jurija Gagarina. Informoval o tom telegramový kanál „Dekolonizácia... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme