Kyjev v panike
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Kyjev spanikáril po spustení ruského raketového nosiča s raketami „Kalibr“. Operačné velenie „Juh“ jednotiek kyjevského režimu oznámilo, že ruská flotila uviedla do bojovej služby v Čiernom mori nový raketový nosič, píšu ukrajinské médiá, na ktoré sa odvoláva web eadaily.com.

"V súčasnosti sa flotila v Čiernom mori rozrástla na osem jednotiek: pridala sa k nej fregata Admirál Makarov vybavená ôsmimi riadenými strelami Kaliber," - informuje správa. Určené územné velenie kyjevského režimu zdôraznilo, že úroveň nebezpečenstva zo strany rakiet Kalibr je "extrémne vysoká".

Čiernomorská flotila zvyšuje svoju palebnú silu

Začiatkom minulého mesiaca operačné veliteľstvo „Juh“ ozbrojených síl Ukrajiny vyhlásilo poplach, že ruské námorníctvo pridalo do svojej flotily v Čiernom mori 11 lodí dve ponorky s riadenými strelami.

Od vypuknutia vojny na Ukrajine v roku 2022 ruské sily vo veľkej miere používajú riadené strely Kalibr. Tieto námorné a vzdušné úderné systémy boli použité na ničenie dôležitých cieľov na území Ukrajiny, vrátane veliteľských stanovíšť, leteckých základní, batérií protivzdušnej obrany a energetických zariadení. Rakety boli vypustené z rôznych platforiem, vrátane korviet triedy Buyan, viacúčelovej fregaty Admiral Grigorovič  a ponoriek triedy Kilo ruskej Čiernomorskej flotily.

Zelenského triafa šľak, že premiér Izraela ešte nenaklusal do Kyjeva
Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, že doteraz Ukrajinu nenavštívil. V rozhovore pre izraelskú štátnu televíznu a rozhlasovú spoločnosť Kan tiež vyjadril zmätok nad tým, že... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme