DOHODA s Moskvou - finta ako dostať Ukrajinu do NATO?
22 | 06 | 2023 I Milan Laca

Západ prinúti Zelenského prehltnúť horkú pilulku.

Zelenskyj bude musieť uzavrieť dohodu s Ruskom, aby mohol vstúpiť do NATO. Jeho režim sa bude musieť dohodnúť s Moskvou za viac, či menej výhodných podmienok, tvrdí William Galston , autor článu v The Wall Street Journal .

Spôsob ako vstúpiť do NATO?
Západný princíp pomáhať Ukrajine „koľko treba“, v skutočnosti znamená podľa neho, len podporu v rámci súčasnej ukrajinskej protiofenzívy. Zelenskyj bude aj tak musieť pristúpiť na kompromis. Je tiež dôležité mať na pamäti, že iba ukončenie konfliktu otvorí Ukrajine možnú cestu do NATO,  konštatoval Galston.
Trump - ešte stále nevidíte, že Ukrajina je zničená?
Bývalý prezident USA Donald Trump pre Foxnews vyhlásil, že jeho dávnejší rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom oddialil inváziu krajiny na Ukrajinu o niekoľko rokov. Trump to povedal počas exkluzívneho rozhovoru pre „Special Report“ Fox... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
 Do konca roka?
„Do konca roka bude podpora myšlienky prímeria, ako prvého kroku k mierovým rokovaniam, príliš silná na to, aby sa jej dalo odolať, aj keď niektorí východoeurópski spojenci stále pochybujú o rozumnosti takéhoto postupu. Táto tvrdá realita sa stane pre väčšinu Ukrajincov horkou pilulkou,“ vysvetlil svoj názor autor.
Nevyšlo to...
Takáto situácia vzniká, okrem iného, v dôsledku krachu amerického konsenzu oboch strán o podpore Kyjeva, ako aj možnosti zmeny kurzu Washingtonu, ak by v najbližších amerických prezidentských voľbách vyhral Donald Trump. „Ak Zelenskyj nie je pripravený ponechať budúcnosť svojej krajiny na milosť a nemilosť rozmarom amerických voličov, mal by zvážiť získanie najlepšej ponuky od spojencov, kým je úroveň podpory stále dostatočne vysoká,“ uzavrel Galston.
Francúzske salto 
Francúzske noviny Le Monde informovali, že Paríž zmenil svoj postoj k vstupu Ukrajiny do NATO. Teraz túto možnosť považuje za nezávislú záruku bezpečnosti pre Kyjev.
Rusi Ukrajincom: "Pošlite toho viac, neondite sa!"
Americký obrnený automobil Oshkosh M-ATV bol zajatý útočným oddielom a tankovou rotou 40. samostatnej námornej brigády tichomorskej flotily (pacifická flotila) počas bojov o Novodonetskoje. Informuje eadaily.com. V súčasnosti je bojové vozidlo... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik