Český prezident PAVEL spláca volebný dlh
22 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Český prezident Petr Pavel sa chystá prostredníctvom videopríhovoru pozdraviť konferenciu o manželstve a rodičovstve pre gej a lesbické páry v Senáte. Konferencia sa má uskutočniť 28. júna pod záštitou predsedu Senátu Miloša Vystrčila.

Informoval o tom server iDnes.cz. Odkázal pritom na združenie Jsme fér. Toto združenie sa usiluje aj o uzákonenie manželstiev rovnakého pohlavia.

Hneď deň potom, ako sa uskutoční konferencia, má česká Poslanecká snemovňa opätovne rokovať o novele občianskeho zákonníka, ktorá by umožnila uzatvárať manželstvá aj osobám rovnakého pohlavia. Poslanci sa novelou zaoberali už začiatkom júna, avšak nerozhodli o tom, či zákon prejde cez prvé čítanie.

Podľa podpredsedníčky snemovne za Pirátov Olgy Richterovej existuje koaličná dohoda, podľa ktorej by návrh mal byť prerokovaný do konca júna. Prebežná dohoda sa podľa nej týka dátumu 29. jún.

Poďme umožniť, nech štát nestrká nos do osobných záležitostí ľudí, nech každému umožní, ak chce do zväzku vstúpiť, nech doňho vstúpi, a keď sa tak stane, nech z názvu toho zväzku nemusí byť každému zrejmé, ako to kto osobne má, to je tiež vec súkromia,“ odkazovala Richterová svojim kolegom v snemovni.

Medzi krajiny, ktoré umožňujú manželstvá pre všetkých, patria aj Španielsko či Írsko. V českom Senáte sa pritom očakáva aj vystúpenie írskeho premiéra Leo Varadkara k LGBT problematike.

Žiaci VYPÍSKALI video propagujúce LGBT ideológiu
V jednej z kalifornských škôl sa žiakom nepáčilo video s LGBT tematikou. Zareagovali naň vypískaním. Ľudia hlásiaci sa k tzv. LGBT komunite považujú jún za svoj mesiac. V angličtine je známy ako „LGBT Pride Month“. Jún je oslavovaný na počesť... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik