Česi zostavili zoznam záujemcov o palác po Čaputovej
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Po oznámení Zuzany Čaputovej, že sa nebude uchádzať o znovuzvolenie, sa v slovenských médiách objavili prvé špekulácie, kto by sa o najvyšší ústavný post mohol v budúcom roku uchádzať. Oficiálne zatiaľ kandidatúru ale neoznámil nikto. Pripomínajú novinky.cz.

Bývalý minister spravodlivosti a expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin sa už začiatkom tohto roku nechal počuť, že chce opätovne kandidovať.

V prvom kole prezidentských volieb v roku 2019 získal Harabin 14 percent hlasov a do druhého kola nepostúpil. V súčasnosti čelí žalobe za status povoľujúci ruskú inváziu na Ukrajinu.

Mistrík

Medzi možnými kandidátmi na post hlavy štátu sa objavuje aj významný slovenský vedec Robert Mistrík , ktorý v roku 2019 odstúpil v prospech Čaputovej. 

Žilinka

Nie je vylúčená ani kandidatúra súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Pripomínajú novinky.cz.

Weiss

V médiách sa objavilo aj meno bývalého predsedu Strany demokratickej ľavice a bývalého slovenského veľvyslanca v Budapešti av Prahe Petera Weissa.

Kubiš

Svoju kandidatúru nevylúčil bývalý minister zahraničných vecí Ján Kubiš.

Korčok

V kuloároch sa v súvislosti s prezidentskými voľbami skloňuje aj meno dlhoročného diplomata, bývalého slovenského veľvyslanca v USA a exministra zahraničia Ivana Korčoka .

Ranná lekcia o klamstvách mimovládok, Šipoša, Remišovej a ďalších
Mimovládky s médiami a bezvýznamnými politikmi účelovo používajú lži ako pracovnú metódu. Ospravedlnením by možno bola iba ich očividná hlúposť. Pár príkladov klamstiev za všetky, ktoré sa dennodenne dejú a potvrdzujú, že presne takto bojujú s... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme