Britské školstvo: Žiaci sa identifikujú už aj ako zvieratá ...
21 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Britskí školáci sa už zvyknú identifikovať aj ako zvieratá – napríklad ako mačky, dinosaury či kone. Upozornil na to denník Telegraph.

V reakcii na situáciu na britských školách vydala britská vláda smernicu, ktorá riaditeľom škôl zakazuje pristupovať k žiakom ako k mačkám, mesiacom Jupiteru či dinosaurom.

Keď sa považuje za mačku, je mačka a nie dieťa

Tím expertov sa témou zaoberal v reakcii na prípad učiteľky zo štátnej strednej školy vo Východnom Sussexe. Tá nesúhlasila s tým, aby žiačka bola nazývaná ako dievča, keď samu seba považuje skôr za mačku. Keď žiaci oponovali, že ľudia môžu byť len ľudmi, či už mužmi alebo ženami, učiteľka sa ich spýtala, prečo si myslia, že je vo svete toľko problémov s homofóbiou. Pedagogička mala obavy, že by žiaci mohli spôsobiť svojej spolužiačke psychickú ujmu.

Progresivizmus alebo výchova?

Zdroj blízky britskej ministerke školstva Gillian Keeganovej pre Telegraph uviedol, že učitelia by nemali predkladať všeobecne schvaľovaný progresivistický pohľad na identitu detí ako fakt, ale musia dbať na správnu výchovu väčšiny ostatných. Ministerka školstva údajne nariadila vec prešetriť.

Hrôza, jednoducho hrôza debility

Aj na iných školách v Británii boli zaznamenané výstrelky v súvislosti s identitou. V niektorých školách, kde sa žiaci identifikujú ako dinosaury, ich asistenti učiteľov kŕmia natrhaným mäsom. Iní žiaci sa označovali za kone či vesmírne objekty.

Hovorca britského premiéra Rishiho Sunaka sa v súvislosti so záležitosťou vyjadril, že je dôležité uistiť rodičov a opatrovníkov detí, že v škole nebudú ovplyvňovaní osobnými postojmi učiteľov. Ak k tomu dôjde, bude to zlé a v tom prípade zasiahnu riaditelia, uviedol hovorca.

Vyrastú z nich "TO"

Bývalý britský minister školstva Nadhim Zahawi by však chcel zájsť ešte ďalej. Žiada, aby školy prestali tolerovať aj slobodu používať gramaticky nesprávne zámená, ktoré vyjadrujú neobvyklú pohlavnú identitu. Podľa exministra je všetkým jasné, že školy musia zastaviť šírenie tohto „škodlivého nezmyslu“. Vláda by podľa neho mala dať školám jasne najavo, že budú podporované v tom, aby sa postavili čoraz absurdnejším príkladom, ktoré bránia vo výučbe britských detí a ich príprave na skutočný svet. „Mali by sme nechať deti byť deťmi,“ myslí si exminister.

Žiaci VYPÍSKALI video propagujúce LGBT ideológiu
V jednej z kalifornských škôl sa žiakom nepáčilo video s LGBT tematikou. Zareagovali naň vypískaním. Ľudia hlásiaci sa k tzv. LGBT komunite považujú jún za svoj mesiac. V angličtine je známy ako „LGBT Pride Month“. Jún je oslavovaný na počesť... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik