BLAHA: Čaputová KOLOSÁLNE zlyhala. HLINA: Ak umrie pravica, umrie demokracia
21 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR za Smer-SSD Ľuboš Blaha a bývalý predseda KDH, teraz kandidujúci za SaS zo 150. miesta, Alojz Hlina sa stretli v diskusii Nového času.

Mizogýnna spoločnosť?

Politici diskutovali napríklad o oznámení prezidentky Zuzany Čaputovej, že už nebude druhýkrát kandidovať do funkcie. Hlina sa vyjadril, že je sklamaný, že Čaputová už nebude kandidovať. Očakával, že hlava štátu ešte raz do kandidatúry pôjde, lebo prvé volebné obdobie podľa neho zvládla.

V tejto súvislosti sa Hlina vyjadril, že sme „mizogýnna spoločnosť“. Vraj u nás existujú archetypy politikov – „Fico ako kľukuje, Mečiar ako boxuje, Kollár ako inseminuje“. „Takže toto sú pre nás vzory, ako sa tu potom môže zjaviť žena, ktorá mala byť s vechťom?,“ pýta sa politik.

Podľa Blahu je Zuzana Čaputová liberálna politička, ktorú má Smer právo kritizovať. Blaha zdôraznil, že Smer je ľavicová strana, ktorá odmieta Čaputovej liberálnu agendu v politike a aj jej dúhovú agendu v kultúrnej oblasti. Poslanec Smeru je presvedčený, že Čaputová vo svojom úrade „kolosálne zlyhala“. Pripomenul, že zmarila referendum či to, že sa nezastala ľudí, keď tu bolo Matovičovo celoplošné testovanie. „Keď pani prezidentka nebude kandidovať, pre Slovensko to bude veľmi dobrá správa a ubezpečujem vás, že veľká časť Slovenska bude otvárať šampanské,“ uviedol Blaha.

Romana Tabák k prezidentke - stručne a jasne
"Pani prezidentka Zuzana Čaputová... potvrdila, že nebude sa opätovne uchádzať o mandát prezidenta." Píše poslankyňa NR SR Romana Tabák. "Pre ženu nie je jednoduché znášať útoky, ktoré k politike žiaľ patria. Politika bez útokov však neexistuje v... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Peniaze od Sorosovej nadácie

Pokiaľ ide o úradnícku vládu, Hlina sa vyslovil, že takáto vláda je určite lepšia, než ako keby nám mal vládnuť Smer alebo Republika. „Ja sa svojím spôsobom aj čudujem týmto slovenským socialistom, že sa tak hrnú do toho, lebo nielenže sú len slovenskí, možno v tom nie dobrom slova zmysle, takí svojskí, ale oni sú aj svojím spôsobom hlúpi. Chytrý socialista nechce za každú cenu vládnuť, lebo on musí počkať, kým pravičiari niečo zarobia, aby on mohol rozdávať,“ povedal Hlina.

Blaha na margo úradníckej vlády pripomenul, že premiér Ľudovít Ódor je činný na Sorosovej stredoeurópskej univerzite. Takisto sa zmienil, že v Ódorovej vláde sedí Jana Dubovcová, ktorá kandidovala za Progresívne Slovensko. Blaha tiež konštatoval, že členov vlády nominovala prezidentka Čaputová, ktorá od Nadácie otvorenej spoločnosti poberala „neuveriteľne veľa peňazí“, ešte v čase, keď nepôsobila ako politička.

My máme právo upozorňovať na prepojenie týchto vecí, keď potom táto vláda ako svoje prvé rozhodnutie príjme, že 21 miliónov eur poputuje do tejto Sorosovej nadácie. Veď to sú také fauly a konflikt záujmov. Pán Krajniak to nepodpísal a pani Gaborčáková to podpísala, tak ktorej vlády to je zodpovednosť?,“ spýtal sa Blaha.

Soroso-paranoja manistreamu
Robert Fico sa pýta redakcie pravda: "Ste sa v tej Pravde už úplne pomiatli?" "To, že z denníka Pravda zostal iba ľavicový názov, zdieľa veľa ľavičiarov. Ak si preložíte cez seba denník N, SME a Pravdu, vidíte to isté, takže stačí, ak si kúpite... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Je to na Pellegrinim

Alojz Hlina v diskusii taktiež vyjadril svoje obavy, že tu „umrie“ pravica. Podľa Hlinu, ak umrie pravica, umrie demokracia.“

Blaha uviedol, že Smer Slovensku ponúka ako víziu a budúcnosť koalíciu Smeru a Hlasu. Podľa neho by to bolo „ideálne riešenie“ do budúcnosti. „Ale samozrejme, ak sa Peter Pellegrini rozhodne radšej pre liberálne strany, ako je PS, Saska alebo iné pravicové strany, a vytvorí päť- alebo šesťkoalíciu, kde budú aj liberáli, aj konzervatívci, aj progresívci, aj všetko možné, tak to bude zase chaos, aký tu bol tri roky. Je to na Petrovi Pellegrinim. Ja mu do toho hovoriť nebudem,“ povedal Blaha.

Vzdala to
Tak, ako to postupne vzdajú všetci, ktorí majú dostatok mozgovej kapacity na to, aby zvážili, nakoľko škodili a škodia Slovensku a nám, občanom tešjto prekrásnej, no ťažko skúšanej stredoeurópskej krajiny. Nedá sa donekonečna panovať, je čas na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik