Stoltenbergovi sa nepáči ofenzíva (VIDEO)
20 | 06 | 2023 I Milan Laca
Generálny tajomník NATO sa sťažoval, že ukrajinské ozbrojené sily si nevedia poradiť s ruskou obranou.

Šéf NATO Stoltenberg hovorí, že ukrajinské ozbrojené sily narážajú na dobre pripravenú ruskú obranu.

Prekvapenie...
Pre ukrajinských vojakov je ťažké bojovať s dobre vybudovanou ruskou obranou, povedal Stoltenberg počas návštevy jedného z vojensko-priemyselných podnikov v Nemecku. "Protiofenzíva je stále v počiatočnom štádiu. Vieme, že Ukrajincov čaká ťažká cesta. Čelia tvrdému ruskému odporu," zdôraznil. Podľa Stoltenberga, ruská armáda postavila obranné línie s mínovými poľami, protitankovými zákopmi a „ dračími zubami “. Poznamenal, že na ich prekonanie potrebujú ozbrojené sily Ukrajiny moderné vybavenie.
Neúspech ukrajinskej ofenzívy odhaľuje impotenciu NATO
Scott Ritter: Druhý týždeň ukrajinskej protiofenzívy sa končí neúspechom. Konštatuje web vtforeignpolicy.com. Operácia vstúpila do druhého týždňa ukrajinskej dlho očakávanej a veľmi propagovanej protiofenzívy, niektoré základné závery už možno... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
Poďme zbrojiť!
Generálny tajomník NATO dodal, že ak chce byť aliancia pripravená na dlhodobý konflikt na Ukrajine, mala by v prvom rade venovať pozornosť spoľahlivému obrannému priemyslu. Podľa jeho názoru sa táto konfrontácia vedie „do vyčerpania“ a postupne sa mení na „boj o logistiku“. „Význam silného obranného priemyslu, ktorý môže dlhodobo poskytovať vybavenie, podporu, opravy rôznych typov systémov, sa stáva ešte dôležitejším,“ povedal v spoločnom vyhlásení s nemeckým ministrom obrany Borisom Pistoriusom.
Ničenie západnej techniky
Protiofenzíva
Ukrajinská protiofenzíva v smere Južno-Doneck, Záporožie a Arťomovsk sa začala 4. júna. Ukrajinský hlavný úder sa sústredil na záporožský sektor frontu. Kyjev vrhol do boja brigády, vycvičené špecialistami NATO a vyzbrojené západnou technikou.
Na stretnutí s vojenskými veliteľmi 13. júna ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že ukrajinské jednotky utrpeli počas ofenzívy veľké straty a nedosiahli úspech v žiadnej z oblastí.
Stoltenberg bije na poplach: zásoby zbraní NATO sú vyčerpané!
Podľa generálneho tajomníka NATO je potrebné zásoby doplniť nielen v Nemecku, ale aj v mnohých krajinách NATO. Sklady zbraní a munície NATO sú prázdne a musia byť čo najskôr doplnené, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v pondelok na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik