Progresívne blahorečenie Zuzany Č.
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Blahorečenie alebo beatifikácia je proces, ktorý predchádza vyhláseniu konkrétnej osoby za blahoslavenú/blaženú, pričom sa podrobne skúma jej život, postoje a skutky. Blahorečená osoba sa nazýva blahoslavená. Základom blahorečenia sú najmenej dva zázraky.  

Predseda Progresívcov a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka na sociálnej sieti v podstate vo svojom texte vyhlásil svoju bývalú podpredsedníčku a budúcu bývalú prezidentku Slovenska za blahorečenú, ak nie priam rovno z fleku svätú. A to aj bez zázrakov.

Ktoré Slovensko mal autor na mysli?

"Zuzana Čaputová štyri roky presadzovala hodnoty demokracie, slušnosti a rovnosti pre všetkých. Zaslúži si za to našu úctu a poďakovanie. Som si istý, že tak bude robiť aj v posledný, piaty rok svojho mandátu, ktorý je ešte stále pred ňou a Slovensko ju v ňom ešte bude potrebovať." Píše Šimečka.

Toto tu už raz bolo, pamätáte sa? Víťazstvo nad lžou a nenávisťou sa nám sľubovalo

"Rozhodnutia prezidentky nekandidovať je mi ľúto, ale plne ho rešpektujem. Osud demokracie neleží na pleciach jedného človeka.

Bude ležať na pleciach nás všetkých, ktorí spoločne chceme, aby hodnoty demokracie, slušnosti a rovnosti zvíťazili nad zlobou a nenávisťou." Pokračuje Michal Šimečka a končí status vetou, s ktorou naozaj nemožno polemizovať: "O to dôležitejšie budú septembrové voľby a každý prodemokratický hlas v nich."

Obrátila sa chrbtom k ľuďom vždy, keď ju potrebovali
"Smer – SSD želá pani prezidentke, aby sa jej po ukončení mandátu darilo v súkromnom aj pracovnom živote." Uvádza sa v stanovisku strany na margo oznámenia Zuzana Čaputovej, že už nebude kandidovať na post hlavy štátu. "SMER – SSD berie na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme