Prívlastok, ktorým Richard Sulík označil Roberta Fica
20 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Predvolebná kampaň je v plnom prúde. Zdá sa, že najväčším terčom všetkých koaličných, ale aj niektorých opozičných strán bude predseda strany SMER - SSD, Robert Fico. "...lebo Fico," sa stalo akousi mantrou, ktorú je podľa všetkého podľa politikov dobré opakovať. Podľa posledných prieskumov to ale ľudia na Slovensku vidia inak. Napriek "...lebo Fico," strana SMER - SSD valcuje prieskumy a všetko nasvedčuje tomu, že predčasné parlamentné voľby vyhrá. Richard Sulík, predseda strany SaS chce voľby vyhrať, stihol sa pochváliť a Robertovi Ficovi pripísať prívlastok, ktorý sa voličom na Slovensku môže, ale nemusí páčiť.

"Máte chvíľku?" začína familiárne svoj príspevok predseda strany SaS, Richard Sulík na sociálnej sieti Facebook.

"Priznávam, že pri odchode z vlády sme vôbec neboli čitateľní. Aj keď, áno, každý vie, že Matovič rozvrátil túto krajinu za dva roky viac ako ktokoľvek iný v histórii Slovenska. Ale pokazili sme to. Komunikácia bola chaotická. My to zmeníme. SASKA je istotou presadzovania pravicového, odborného a propodnikateľského vládnutia, ktoré nezadlží naše deti. SASKA.Saska je jediná strana, ktorá vie zabezpečiť istotu ekonomického rastu. Odborníci. Silné osobnosti, ktoré bojujú za práva žien. Za práva menšín. Za vzdelanie. Za zdravotnú starostlivosť. Za západnú orientáciu. Vždy s pokorou. So skúsenosťami. S riešeniami," myslí si Richard Sulík.

Fico je podľa Sulíka najväčšie ohrozenie krajiny

"Na politickej scéne sme už 14 rokov a sme najskúsenejšou stranou. Presne vieme, ako najefektívnejšie presadiť skutočnú zmenu pre Slovensko a nemusíme sa rozkukávať. Urobíme všetko pre to, aby sme spolu s vami a so všetkými, ktorí nám pomôžu, zastavili najväčšie ohrozenie našej krajiny, Roberta Fica," dodáva Sulík.

Čo hovorí posledný prieskum

Prieskum agentúry Ipos pre Denník N ukazuje na to, že v súčasnosti by parlamentné voľby vyhral Smer. A Progresívne Slovensko predbehlo Hlas.

Smer-SSD  medzimesačne vzrástol o dva percentuálne body. Zmenilo sa však druhé miesto, kde Hlas vystriedalo hnutie Progresívne Slovensko, ktoré v prieskume získalo 15,5 %. Tretia priečka patrí Hlasu s 14,8 %.

Podľa prieskumu by už žiadna ďalšia strana nezískala viac ako 10 %. Do NR SR by sa však aj tak dostalo až 8 strán. 

Štvrtá by skončila Republika (8,3 percenta), za ktorou nasledujú hnutie Sme rodina a strana SaS (obe 7,2 percenta). Do parlamentu by sa dostali aj OĽANO a priatelia (6,4 percenta) a KDH (5,6 percenta).

Pred bránami parlamentu by ostali SNS (4,3 percenta), Demokrati (štyri percentá), Aliancia-Szövetség (3,1 percenta), ĽSNS (1,9 percenta) a Za ľudí i Modrí, Most-Híd (rovnako po 0,8 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani Maďarské fórum (0,5 percenta) a iné strany (0,7 percenta).

Prieskum sa konal od 12. do 16. júna na reprezentatívnej vzorke 1001 respondentov.

VÝREČNÝ PRIESKUM PRE DENNÍK N: Pellegrini s hlavou v smútku
Prieskum agentúry Ipos pre Denník N ukazuje na to, že v súčasnosti by parlamentné voľby vyhral Smer. A Progresívne Slovensko predbehlo Hlas. Smer-SSD medzimesačne vzrástol o dva percentuálne body. Zmenilo sa však druhé miesto, kde Hlas... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik