Ponorku, ktorá išla k Titanicu, stále hľadajú (VIDEO)
21 | 06 | 2023 I Milan Laca

Ozval sa člen posádky lode, z ktorej vypustili stratené zariadenie na cestu k Titanicu.

Rory Golden, člen posádky lode, z ktorej ypustili turistickú ponorku, sa ozval. Povedal, že je s ním všetko v poriadku, informuje The Independent .

Ja som OK!

"Som v poriadku," napísal Golden na svojom účte na Facebooku. "Naša pozornosť sa teraz sústreďuje na súčasnú situáciu a na rozsiahlu pátraciu a záchrannú operáciu, ktorú vykonávajú veľké agentúry," dodal Golden. Poďakoval sa všetkým, ktorí sa obávajú a snažia sa kontaktovať členov posádky a požiadal ich, aby mysleli pozitívne.

Turistická ponorka, ktorá pláva k Titanicu

Expedícia k potopenému Titanicu

Spoločnosť OceanGate Expeditions, ktorá sa zaoberá vysielaním ponoriek na hlbokomorské expedície, potvrdila stratu jednej z nich. Teraz spoločnosť hľadá spôsoby, ako ponorku zachrániť. Od amerických úradov už dostala ponuky na pomoc.

Záchranné práce

Denník The Guardian, s odvolaním sa na bostonskú pobrežnú stráž uviedol, že na palube ponorky bolo päť ľudí. The Irish Examiner zase píše, že veliteľ prvého obvodu americkej pobrežnej stráže, kontradmirál John Mauger, ktorý dohliada na pátraciu a záchrannú operáciu povedal, že vynakladajú maximálne úsilie na nájdenie posádky. Do pátracích a záchranných operácií sa, podľa neho, zapájajú americké aj kanadské lietadlá, ale aj veľké plavidlá.

Majú šancu?

Predpokladá sa, že zariadenie je vybavené podporou života na štyri dni. "Využívame maximum z každého okamihu dostupného času. Zameriavame sa na nájdenie týchto piatich ľudí," povedal Mauger. Americké ministerstvo obrany situáciu naďalej monitoruje a je pripravené poskytnúť pomoc.

Drahý výlet

Cena jedného miesta počas osemdenných expedícií OceanGate je 250 000 dolárov.

Bruselským "ekoteroristom" zjavne neprekážajú emisie, produkované vojnou
Zakážu nám používať naše autá, lebo - emisie. Kravám zakážu prdieť, alebo nám ich zakážu chovať - lebo emisie. Kúriť nám plynom zakážu, lebo - emisie. Nechať vybuchovať bomby, nálože, míny, muničné sklady, nechať brázdiť zem stovkami tankov a... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme