Na kandidátku Hlasu mieri HITMAKER (VIDEO)
20 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Martina Pechovského poznáme ako tvorcu „hymny“ Slovenský raj, ktorá sa v čase pandémie stala hitom internetu. Nie je to však jeho jediná zručnosť. Stál pri zrode projektu Stop byrokracii a je možné, že v nadchádzajúcich voľbách posilní kandidátku Hlas-SD.

Pechovský Slovákom vďaka projektu Stop byrokracii ušetril množstvo peňazí. Pred tromi rokmi prepracoval pieseň Slovensko moje, ktoré by však za súčasnú hymnu nevymenil. Prečo prijal ponuku na spoluprácu s Hlasom? Prezradil, že s predsedom strany spolupracuje už dlho. Medzi jeho politické ambície patrí aj podpora mladých rodín. Jeho kandidátka zatiaľ však nie je istá. Strany majú na tvorbu kandidátnych listín už len obmedzený časový limit.

Kreatívec

Pechovský sa už 13 rokov venuje kreatívnemu priemyslu v oblasti IT. Rozbiehal niekoľko „startupov“, neskôr pracoval aj v štátnej správe.

„Jedným z najúspešnejších IT projektov v štáte, nazývaný “Stop byrokracii” niekoľkokrát získal ocenenie. Pokračovali v ňom aj ďalšie vlády. Tento projekt predstavuje obrovskú úsporu času pre občanov, ktorí tak nemusia chodiť po úradoch a kupovať si rôzne potvrdenia a výpisy na poštách. Do dnešného dňa projekt usporil už takmer 100 miliónov eur,“ hovorí Pechovský

Šutaj Eštok TVRDO Čaputovej: Nebyť prezidentky, už sme mohli mať normálnu vládu! (VIDEO)
Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že nebyť nezrelých rozhodnutí prezidentky Zuzany Čaputovej, už sme mohli mať normálnu, plne funkčnú vládu. Dúfa preto, že to, čo prezidentka mieni oznámiť, bude zrelé rozhodnutie. Šutaj Eštok... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Slovenský raj

V rámci širšej verejnosti sa predstavil úpravou hymnickej piesne „Slovensko moje, otčina moja“, ktorá sa na internete počas lockdownov stala doslova virálnou. Práve vtedy ako inovátor cítil, že Slovensko potrebuje niečo zjednocujúce

„Niečo, čo pohladí dušu a nakopne nás všetkých. Jedno skoré ráno som preto výrazne upravil text úžasnej piesne Slovensko moje, otčina moja. Spolu s mladými odhodlanými ľuďmi okolo vtedajšej členky občianskeho združenia Slovensko moje, terajšej predsedníčky, Emy Klinko, sme urobili pieseň a nazvali ju Slovenský raj,“ hovorí Pechovský s tým, že keď jej predlohu kedykoľvek počuje naživo, má zimomriavky.

Hymnu meniť netreba

Komentáre pod rôznymi kópiami piesne, ktoré na internete kolujú hovoria o tom, že by to mohla byť aj štátna hymna Slovenska. Pechovský nesúhlasí. Naopak, k dvom slohám našej hymny by oficiálne pridal aj zvyšné dve, ktoré sa nepoužívajú.

Ponuka bola dávno

Pechovskému Pellegrini projekt Hlas predstavil už počas plánov a vtedy dostal možnosť byť zakladajúcim členom. Spojenie so stranou je podľa neho silné. S Pellegrinim pracoval už v počas jeho premiérovania, kedy aj v rámci projektu Stop byrokracii spolupracoval s niekoľkými ministerstvami, okrem iného aj MIRRI.

PRIPRAVTE SA! Pred voľbami budú neférové ťahy pribúdať (VIDEO)
Nezaradený poslanec Milan Mazurek (hnutie Republika) je presvedčený, že podobný osud, aký YouTube „pripravil“ nedávno Kulturblogu, či Konzerve, s termínom blížiacich sa volieb, môže postihnúť akékoľvek alternatívne médiá. Milan Mazurek a Lívia... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Práve preto Hlas

To, že prijal ponuku figurovať na kandidátke Hlasu.

„Vyplýva to z predošlých skúseností s lídrom Hlasu Petrom Pellegrinim či inými členmi predsedníctva. Vďaka tomu viem, akú podporu môžem očakávať pre moje návrhy pre Slovensko. Mám rád zmenu, ale keď sa deje vo vnútri, nie v uliciach,“ poznamenáva Pechovský.

Politické ambície

Rád by do politiky vrátil kultivovaný prejav, ale aj zmysluplné návrhy zákonov.

„Budem veľmi rád, ak zefektívnime verejnú správu a prilepšíme ľuďom pracujúcim pre štát na odmenách, pretože dnes neexistuje dostatočná motivácia pre šikovných ľudí zastávať tieto dôležité posty. Urobil by som to však odmenou za efektívne vykonanú prácu pre štát. A v neposlednom rade, odhliadnuc od voličskej základne, potrebujeme zabezpečiť dôstojné dôchodky pre našich starých rodičov, rodičov a v konečnom dôsledku aj pre nás, pre mladé rodiny,“ uvažuje mladý politik, podľa ktorého by sa mal väčší dôraz klásť práve na mladé rodiny, v ktorých je budúcnosť Slovenska.

Rozhodne predsedníctvo

V týchto dňoch sa v Hlase rozhoduje aj o tom, či bude Pechovský súčasťou kandidátky strany do predčasných volieb.

Pevne verím, že sa rozhodnú správne a vyberú zástupcov, ktorí dokážu reprezentovať stranu Hlas aj v regiónoch a dokážu osloviť čo najširšie publikum, s cieľom získať čo najviac hlasov pre Hlas,“ uzatvára Pechovský.

Čas sa kráti

Kandidovať vo voľbách do NR SR nemôže občan, ktorý je vo výkone trestu odňatia slobody, bol pozbavený spôsobilosti na právne úkony, a tiež ten, koho právoplatne odsúdili za úmyselný trestný čin a odsúdenie nebolo zahladené.

Kandidátnu listinu môže podať strana, respektíve hnutie, ktoré je registrované. Strany môžu utvoriť koalíciu a podať spoločnú kandidátku. Doručiť ju treba najneskôr 90 dní predo dňom konania volieb, teda do 2. júla do polnoci.

Kandidáti musia mať aspoň 21 rokov, strana musí zaplatiť kauciu
Kandidovať za poslanca Národnej rady (NR) SR v septembrových parlamentných voľbách môže občan SR, ktorý najneskôr v deň volieb dovŕši 21 rokov a má trvalý pobyt na území Slovenska. Kandidátne listiny treba podávať do 2. júla. Strana alebo koalícia... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik