Každý sľubuje dôstojnú budúcnosť všetkým, stačila by iba tá pre občanov Slovenska
20 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Začína mi byť naozaj nevoľno. Lebo sa naplno začína obdobie prázdnych fráz, slovných predvolebných klišé, ak nie priam lživých verejných prísľubov, ktoré nikto nikdy nesplní. A nikdy nikto nikoho za nesplnenie verejného prísľubu nebude brať na zodpovednosť voči zákonu.

Máme preméra prezidentkinej vlády, ktorý vládne bez dôvery a v poverení, máme prezidentku, ktorá nám oznámila, že pre vlastné pohodlie na to všetko (rozumej najmä na nás) kašle a chce mať pokoj od prezidentovania (chvalabohu) a máme predsedu parlamentu, ktorý v deň takéhoto oznámenia hlavy štátu zvolá tlačovú konferenciu, ktorú nazve "závažné vyhlásenie" a rieši v ňom spolunažívanie a hádky so svojimi konkubínami. (Konkubína je výraz, ktorý slovníky prekladajú tiež ako súložnica.) Bizarnosť, akú nenájdete nikde na svete, iba na Slovensku. Lebo tu si to tí, ktorí sa nazývajú politici, môžu bez obáv i bez začerveňania sa dovoliť.

Dávia na nás sľuby

Zaujal ma najmä jeden z nich - ten progresívny - vraj, oni - rozumej - progresívci - tu nastolia skvelú budúcnosť pre všetkých. Vytvoria spoločnosť, v ktorej pravda zvíťazí nad nenávisťou či čím. Nepočul som to už niekedy niekde? Ako to bolo? Lož a nenávisť a pravda a láska? Tak nejak. Lenže vtedy Havel zrejme naozaj veril, že pravda a láska raz zvíťazí nad lžou a nenávisťou. Každý z nás niekedy v niečo verí. Teraz nám však víťazstvo pravdy a dobra nad nenávisťou sľubujú tí, ktorí sa v tom istom čase v médiách dušujú, ako tu treba zaviesť cenzúru, zákaz slobody vyjadrovania sa a až potom bude násilím nastolená tá ich pravda. Avšak už iba jediná dovolená. Proste, idú na to oveľa progresívnejšie ako nesmelý Havel. V slušivých oblečkoch, nie v nejakých gaťoch po členky.

Dobrá budúcnosť pre všetkých?

Dajte mi s tým pokoj! To už reagujem na text úvahy podpredsedníčky Slovenskej národnej strany pani Dagmar Kramplovej: "Ako by to celé pokračovalo, ak by sa do vlády dostala liberálna a progresívna mafia, to vám už oznamuje sám Šimečka z bilboardov s heslom "dôstojná budúcnosť pre všetkých". Nie, ja nebudem sľubovať dôstojnú budúcnosť pre všetkých! U mňa sú na prvom mieste občania Slovenskej republiky a dôstojnú budúcnosť si zaslúžia práve občania Slovenskej republiky, ktorí Slovenskú republiku vytvárajú! Nie niekto, kto si bez pozvania a bez papierov prelezie cez naše hranice!"  Nadchlo ma takéto zvolanie z prostredia Slovenskej národnej strany, ktorú Šimečkovci a mimovládky nazývajú nacionalistickou, ak nie priam fašistami.

Všimli ste si? Dagmar Kramplová píše o občanoch, ktorí by mali byť na prvom mieste

Kedy mali v ústach na prvom mieste občanov Slovenska propagandisti z mainstreamu, mimovládky, koaliční politici tej hegerovsko-matovičovskej pseudodemokracie či samotná už nekandidujúca palácová pani? Iba pred voľbami. "Táto liberálna promigrantská politika presadzovaná nominantmi mimovládok do štátnych funkcií sa musí skončiť a skončí sa vtedy, keď to zastavíme my sami - občania Slovenskej republiky vo voľbách 30. septembra 2023!" Píše podpredsedníčka SNS v kontraste s tým, čo z bilbordov sľubujú Šimečkovci, no myslia tým predovšetkým sami seba, svojich kaviarenských priateľov a svoje zahraničím financované mimovládky. samozrejme, aj svoje médiá, svoju propagandu, svoju ideológiu a najmä - svoju moc.

Nie, naozaj Slovensko nepotrebuje "dôstojnú budúcnosť pre všetkých"

Okrem toho, že je to iba bezhranične drzá úplne prázdna predvolebná fráza, zhluk slov "na efekt", je to aj totálna blbosť. Slovensko potrebuje predovšetkým dôstojnú budúcnosť pre občanov Slovenska. A to nám pripomenula textom svojej podpredsedníčky Slovenská národná strana. Uplynulé tri roky dostatočne ukázali, komu tu ide o občanov Slovenska a komu iba o samých seba. A Progresívci sa za to môžu poďakovať aj "svojej" hlave štátu. Za to, že tu naozaj nie je problém usúdť, kto je naozaj kto. A ako sa vraví - "kto za koho kope".

Vzdala to
Tak, ako to postupne vzdajú všetci, ktorí majú dostatok mozgovej kapacity na to, aby zvážili, nakoľko škodili a škodia Slovensku a nám, občanom tešjto prekrásnej, no ťažko skúšanej stredoeurópskej krajiny. Nedá sa donekonečna panovať, je čas na... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik