VÝREČNÝ PRIESKUM PRE DENNÍK N: Pellegrini s hlavou v smútku
19 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Prieskum agentúry Ipos pre Denník N ukazuje na to, že v súčasnosti by parlamentné voľby vyhral Smer. A Progresívne Slovensko predbehlo Hlas.

Smer-SSD  medzimesačne vzrástol o dva percentuálne body. Zmenilo sa však druhé miesto, kde Hlas vystriedalo hnutie Progresívne Slovensko, ktoré v prieskume získalo 15,5 %. Tretia priečka patrí Hlasu s 14,8 %.

Podľa prieskumu by už žiadna ďalšia strana nezískala viac ako 10 %. Do NR SR by sa však aj tak dostalo až 8 strán. 

Štvrtá by skončila Republika (8,3 percenta), za ktorou nasledujú hnutie Sme rodina a strana SaS (obe 7,2 percenta). Do parlamentu by sa dostali aj OĽANO a priatelia (6,4 percenta) a KDH (5,6 percenta).

Pred bránami parlamentu by ostali SNS (4,3 percenta), Demokrati (štyri percentá), Aliancia-Szövetség (3,1 percenta), ĽSNS (1,9 percenta) a Za ľudí i Modrí, Most-Híd (rovnako po 0,8 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani Maďarské fórum (0,5 percenta) a iné strany (0,7 percenta).

Prieskum sa konal od 12. do 16. júna na reprezentatívnej vzorke 1001 respondentov.

NEKONEČNÝ PRÍBEH: Odsúdení v kauze vraždy Cervanovej žiadajú obnovu konania
Odsúdení v kauze vraždy medičky Ľudmily Cervanovej z roku 1976 žiadajú súd o povolenie obnovy konania. Verejné zasadnutie sa začalo na Krajskom súde v Bratislave v pondelok doobeda. Odsúdený Milan Andrášik sa v návrhu na obnovu konania odvolával... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik