Stratila sa ponorka s turistami! (VIDEO)
19 | 06 | 2023 I Milan Laca

Hľadajú ponorku, ktorá sa vydala k Titanicu. Turisti za lístok zaplatili 250-tisíc dolárov za miesto na osemdňovej expediícii.

V Atlantickom oceáne sa začala operácia, zameraná na hľadanie ponorky, ktorá vozí turistov k Titanicu.

Zmizla

Ponorka, ktorá dopravuje turistov na miesto havárie Titanicu, zmizla v Atlantickom oceáne. Americké úrady spustili pátraciu a záchrannú operáciu. Informovala o tom BBC s odvolaním sa na pobrežnú stráž v Bostone.

Nevie sa...

Pátranie po ponorke sa začalo 19. júna. Pobrežná stráž nevie, koľko ľudí v nej bolo. BBC neposkytuje žiadne podrobnosti o zmiznutí ponorky. Podľa jednej verzie v médiách, mohla naraziť na útes v hĺbke 2900 m.

Zábery z vraku Titanicu

Riskantné výlety

Malé ponorky pravidelne vozia turistov k vraku Titanicu v severnom Atlantickom oceáne. Takéto výlety stoja desiatky tisíc dolárov a trvajú niekoľko dní. V rámci prehliadky klesajú ponorky k parníku. Zostup na morské dno a výstup trvá približne osem hodín.

Vrak

Titanic sa potopil v noci 15. apríla 1912 na ceste z Veľkej Británie do Spojených štátov. Počet obetí sa odhaduje na 1495 až 1635 ľudí, evakuovaných bolo 712. Celkovo bolo na palube v čase havárie 2208 až 2225 ľudí. Presnú polohu vraku Titanicu objavili v roku 1985. Vrak parníka sa nachádza v Atlantickom oceáne v hĺbke 3,8 tisíc metrov.

Kyjev: Čo tam po vojne, keď je horúco... (VIDEO)
V Kyjeve ľudia napriek zákazu plávajú a opaľujú sa na plážach. V nedeľu 18. júna sa objavili fotografie a videá zo situácie na jednej z pláží v Kyjeve. Napriek zákazu úradov je na brehu aj vo vode pomerne veľa dovolenkárov, informuje Strana.ua.... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme