Počasie si nás podá! TRÓPY, BÚRKY aj POVODNE
19 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Milovníci horúcich dní sa konečne dočkajú. Na naše územie prichádzajú tropické teploty. Ako informuje portál iMeteo.sk, v najbližších dňoch budú atakovať hranicu až +35 °C. Bez následkov to ale nezostane. 

Už počas víkendu sme si mohli užívať pomerne pekné teplé počasie, ktoré však bolo v niektorých lokalitách prekazené búrkami a dažďom. V najbližších dňoch by zrážky nemali nastať, namiesto toho sa treba pripraviť na poriadne horúčavy. Na tie už mnohí ľudia vytúžene čakali, zatiaľ čo pre ostatných pôjde o nepríjemnú zmenu.

Počasie začína ovplyvňovať rozsiahla tlaková výš, ktorá sa podľa meteorológov postará o stabilný začiatok nového týždňa. Od juhozápadu k nám bude prúdiť veľmi teplý, pôvodom africký vzduch. Teploty by mali prekročiť hranicu tridsiatich stupňov, čo sa považuje za hranicu tropických teplôt.

Horúčavy budú sprevádzať búrky

Už počas dnešného pondelku očakávame prvé tridsiatky na našom území. Tých sa dočkajú najmä obyvatelia v Bratislave, Dunajskej Strese alebo v Hurbanove. “Zajtra bude na našom území ešte teplejšie. Teploty budú hranicu +30 °C atakovať na viacerých miestach južného Slovenska, no na juhozápade by mohli teploty vyletieť až na hodnoty okolo +33 °C,” varujú odborníci z iMeteo.sk.

To ale nie je všetko. V stredu by malo byť ešte teplejšie, pričom na západnom Slovensku hrozia teploty až do +35 °C. Takéto vysoké teploty už môžu byť potenciálne nebezpečné aj pre ľudské zdravie, predovšetkým pre deti a starších ľudí.

Tieto horúčavy ale prinesú v stredu aj zmenu, ktorou budú intenzívne a silné búrky. Tie by sa mali vyskytnúť na viacerých miestach Slovenska, pričom hrozí, že budú páchať aj škody. Nie je vylúčený ani vznik povodní.

VRAJ VAKCÍNA JE SLOBODA! Pfizer zverejnil KATASTROFÁLNE nežiadúce účinky (VIDEO)
Vedeli o tom od začiatku! Pfizer odovzdal Európskej liekovej agentúre (EMA) desivé čísla. Odovzdal ich v čase, keď celý svet už má za sebou povinné očkovanie “vakcínami plnými slobody”. No tým príbeh nekončí. Šialené Leyenovej zmluvy nám... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik