NATO nemá muníciu!
19 | 06 | 2023 I Milan Laca

Stoltenberg povedal, že arzenály NATO sú prázdne kvôli Ukrajine.

Generálny tajomník NATO vyhlásil, že sklady zbraní a munície NATO sú prázdne.

Čo mali, dali Kyjevu
Arzenály NATO sa vyprázdnili pre podporu ukrajinského režimu a naliehavo potrebujú doplniť, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg počas ekonomickej konferencie nemeckého priemyslu. Generálny tajomník minulý týždeň diskutoval o možnosti urgentného doplnenia zásob s predstaviteľmi obranných podnikov členských krajín aliancie.
Treba zbrojiť... 

"Potrebujeme silnejší vojenský priemysel, ktorého predstavitelia sa tu dnes zišli. Naše zásoby zbraní a munície sú prázdne a treba ich doplniť nielen v Nemecku, ale aj v mnohých krajinách NATO," povedal Stoltenberg.

Najväčšia švajčiarska parlamentná strana BOJKOTOVALA PRÍHOVOR ZELENSKÉHO!
Toto si v mainstreame neprečítate! Vo väčšine európskych krajín, kde mal Zelenskyj príhovor, dali niektoré politické strany najavo, že túto americkú bábku či jej požiadavky nepodporujú. Väčšinou však išlo o malé opozičné strany, avšak vo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Rokovaniam NIE!
Deň predtým sa Stoltenberg vyslovil proti zmrazeniu ukrajinského konfliktu, ako aj jeho ukončeniu za podmienok Ruska. NATO bude, podľa neho, naďalej podporovať kyjevský režim.
Pozor aj na Čínu

Podľa generálneho tajomníka aliancie by sa organizácia mala vyhýbať závislosti na „totalitných režimoch“. Krajiny NATO by mali znížiť svoju závislosť od dodávok kritických zdrojov z Číny a nevyvážať do Číny pokročilé technológie, ktoré možno použiť proti západným krajinám. Vyhlásil to na ekonomickej konferencii „Deň nemeckého priemyslu“ v Berlíne.

"Musíme sa vyhnúť závislosti na totalitných režimoch. Nesmieme byť závislí od dodávok kritických zdrojov z Číny a nesmieme Číne dodávať naše najpokročilejšie technológie, ktoré môžu byť použité proti nám," povedal Stoltenberg. „Nesmieme stratiť ani kontrolu nad kritickou infraštruktúrou, ako sú siete 5G,“ povedal Stoltenberg.

Kyjev si dáva "prestávku"
Ukrajina pozastavuje protiofenzívu kvôli „obrovským stratám“. Dva týždne po začatí protiofenzívy Ukrajina prerušuje útoky kvôli „obrovským stratám“, napísali n oviny The Wall Street Journal, na ktoré sa odvoláva server ... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik