Šutaj Eštok TVRDO Čaputovej: Nebyť prezidentky, už sme mohli mať normálnu vládu! (VIDEO)
19 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) tvrdí, že nebyť nezrelých rozhodnutí prezidentky Zuzany Čaputovej, už sme mohli mať normálnu, plne funkčnú vládu. Dúfa preto, že to, čo prezidentka mieni oznámiť, bude zrelé rozhodnutie.

Šutaj Eštok reagoval na vyjadrenie prezidentky o veľmi nezrelom postoji väčšiny poslancov pri hlasovaní o nedôvery jej vláde Ľudovíta Ódora. Poslanec hovorí, že nezrelých rozhodnutí urobila prezidentka niekoľko. Pýta sa tiež, či prezidentka urobí konečne aj dobré rozhodnutie, o čo má obavu aj generál Jozer Viktorín (Hnutie Republika).

Nezrelý postoj podľa prezidentky

Prezidentka svoju vládu menovala 15. mája. Tá mala mesiac na predloženie svojho Programového vyhlásenia vlády, ktoré väčšina poslancov neprijala, čo je podľa hlavy štátu „veľmi nezrelý postoj“. Poslanec Hlasu s ňou nesúhlasí. On osobne považuje za veľmi nezrelé celkom iné rozhodnutia.

Čaputová pomenovala odmietnutie poslancov vysloviť dôveru vláde
Po nevyslovení dôvery Ódorovej vlády ju prezidentka Zuzana Čaputová poverí riadením až do zostavenia ďalšej vlády, ktorá by mala vzísť z predčasných volieb. Nezrelý postoj Prezidentka Čaputová poďakovala tým poslancom a poslaneckým klubom, ktoré... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Nezrelý postoj podľa poslanca

Prvým bolo podľa poslanca Hlasu to, že sa už v decembri nezasadila za to, aby boli voľby čo najskôr, aj napriek tomu, že tú autoritu mala.

„Najprv vyhlásila, že bude apelovať na bývalú koalíciu, aby voľby boli v prvej polovici tohto roku, potom aj z toho zišlo, čiže keby pani prezidentka nemala takéto nezrelé kroky a trvala by na tom, že tu voľby majú byť čo najskôr, dnes sme mohli mať zrelú, kompetentnú, verím, že proeurópsku a schopnú vládu, ktorá by ľuďom vedela pomôcť už dnes,“ myslí si Šutaj Eštok o rade nezrelých rozhodnutí prezidentky Čaputovej, čo podľa neho kompenzuje takýmito vyjadreniami, ktoré nikomu nepomôžu.

„Urobí pani prezidentka konečne zrelé rozhodnutie a nebude už budúci rok kandidovať?,“pýta sa Šutaj Eštok na sociálnej sieti ako dôvetok k videu. Súhlasí s ním aj generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika).

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik