Igor Matovič: Minulosť si treba pripomínať (VIDEO)
21 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Igor Matovič (OĽaNO) popri svojich kortešačkových potulkách regiónmi Slovenska objaví všeličo. Fotil sa pri soche v Starej Ľubovni, video si robil vedľa diaľnice pri Novom Meste nad Váhom a nedávno v Šali objavil pamätník obetiam komunizmu.

Pamätník Matoviča zaujal natoľko, že text z neho odcitoval s tým, že za taký by sa nehanbila ani Bratislava. Podstatné však je, či mu pri čítaní toho, čo videl, aj došlo, čo vlastne číta. Lebo o totalitných praktikách vlády, v ktorej hlavné slovo malo OĽaNO hovorí aj bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a na Európskom súde pre ľudské práva SR prehralo ďalší spor.

Prekvapený

Dramaticky zakrytý displej, z pozadia znie atmosféru kultúrou žijúceho mesta dopĺňa nejaký koncert z pozadia a do toho poslanec Igor Matovič hovorí o pre neho veľmi zaujímavom prekvapení, ktoré objavil v Šali.

„Je to pamätník obetiam komunizmu, za ktorý by sa nehanbila ani Bratislava, lepšie povedané, ani Bratislava takýto pamätník obetiam komunizmu nemá,“   hovorí Matovič do ešte stále tmavého záberu.

„Skúste sa pozrieť aj sami, je vyrobený z takej hrdzavej nehrdzavejúcej ocele a myslím si, že je to pekné memento,“ konštatuje poslanec, ktorému sa páči, že sa našiel niekto, kto tu taký pamätník osadil.

Tipujte, ako rozhodnú o Čaputovej znovukandidatúre
"Myslím, že Čaputová robí s oznámením kandidatúry drahoty len preto, aby ju médiá presviedčali. Aby o nej vypisovali, aká je úžasná, potrebná..." Píše na sociálnej sieti europoslanec a predseda Republiky Milan Uhrík. "A aby sa postavila bokom od... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

A tak čítal

Komunistický režim nedával občanom možnosť slobodne sa vyjadriť, politickú vôľu. Porušoval základné princípy demokratického právneho štátu, medzinárodné zmluvy, aj svoje vlastné zákony. Zneužíval na prenasledovanie občanov mocenské nástroje,“  číta Matovič.

„Na dosiahnutie svojich cieľov neváhal páchať zločiny, spojil sa s cudzou mocnosťou a od roku 1968 udržiaval uvedený stav pomocou okupačných vojsk. Dlhodobo prenasledoval občanov, vedených na osobitných zoznamocn,“ uzatvára poslanec, aby pre lepšiu predstavu ešte popísal veľkosť pamätníka.

Pamätník obetiam...

Matovič obdivuje Šaľu a Šaľanov za takýto pamätník. Rozlúčil sa s tým, že je dobré, aby sme si pripomínali zločiny minulosti a to, čo sme prežili.

„Hovorí sa, že národ, ktorý zabudne na svoju históriu, je nakoniec odkázaný prežiť ju znova,“   pripomína Matovič a video ukončuje trojitým „čaute“.

Vyrazilo mu dych! Bezpečnostný analytik Zábojník hovorí o tvrdej zločineckej TOTALITE!
Aprílová služobná cesta štátnych úradníkov do štruktúr EÚ a NATO postavila po mesiaci na nohy slovenských politikov. Z úradného záznamu, ku ktorému sa dostala opozícia totiž vysvitlo, že úradníci ich označovali za hybridnú hrozbu a žiadali o pomoc... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Žijeme totalitu

“Ak sú pravdivé citácie toho, čo odznelo v Bruseli zo strany štátnych úradníkov a členov mimovládok, potom vidím dôvod pre OČTK na začatie vyšetrovania možných zločinov proti ústave. Ak niekto označí existenciu opozície a teda podstatu demokratického zriadenia za hybridnú hrozbu, potom hovorí o potrebe totalitného systému,” myslí si Juraj Zábojník, bezpečnostný analytik. A to hovorí len o jednej z udalostí, ktorá mala zrejme zostať „utajená“, no na svetlo ju vytiahol Robert Fico.

Prehraný ďalší spor na ESĽP

„V rozsudku ESĽP z 1. júna 2023 vo veci Erik Adamčo proti Slovensku ESĽP jednomyseľne rozhodol, že došlo k porušeniu jeho práva na spravodlivý proces,“hovorí Pirošíková, pričom spresňuje, že spravodlivý proces zaručuje článok 6 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd (ďalej len Dohovor).

Pirošíková vysvetľuje, že šlo o proces s Erikom Adamčom, ktorý bol odsúdený ako spolupáchateľ dvoch vrážd spojených s organizovaným zločinom spred viac, ako 25 rokov. Dôkazy použité v procese zahŕňali svedectvá ľudí, ktorí sa priznali na vraždách, na ktorých s Adamčom spolupracovali a ktorí súhlasili  so spoluprácou s prokuratúrou výmenou za poskytnuté výhody.

ESĽP: Slovenská republika bude PLATiŤ! Prečo?
Bývalá zástupkyňa SR pred Európskym súdom pre ľudské práva (ESĽP) Marica Pirošíková hovorí o najnovšom rozsudku vo veci Adamčo verzus Slovensko. Adamčo za svoje odsúdenie „vďačí“ kajúcnikom. Pirošíková vysvetľuje, za aký proces bude Slovensko... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik