Gašpar o TLAKU MIMOVLÁDOK: Takto to fungovať NEMÔŽE!
19 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar poskytol rozhovor, v rámci ktorého sa vyjadril naprílad aj k zmene spôsobu výberu policajného prezidenta či k paragrafu 363 a liberálnym mimovládkam.

Marazmus a chaos

Moderátorka sa Gašpara v úvode spýtala, či je už v Smere alebo či do Smeru smeruje. Gašpar odpovedal, že formálne v Smere nie je, ale stotožňuje sa so všetkými myšlienkami a názormi, ktoré Smer vo vzťahu k spoločnosti vyjadruje.

Gašpar uviedol, že sa mu nepáči, kam Slovensko smeruje a rád by aspoň vyjadrovaním svojho názoru či prostredníctvom legislatívnych návrhov prispel k niečomu, čo má na našu spoločnosť dopad.

Na opísanie stavu súčasnej spoločnosti jedným slovom by Gašpar použil slovo „marazmus“.

S tým podľa neho súvisí neistota a tápanie ľudí ohľadne ich budúcnosti, ohľadne ich možností ekonomického zabezpečenia, či si budú vedieť zrealizovať vlastné bývanie alebo či im budú ich zárobky stačiť na ich životné náklady.

Pokiaľ by išlo o opísanie politického života jedným slovom, tam by zase Gašpar použil slovo „chaos“. Gašpar si myslí, že sa treba pokúsiť o zmenu.

Podľa bývalého policajného prezidenta sa niektorí politici tvária, ako keby tu tri roky neboli a ako keby za to, čo sa udialo, nebolo treba prevziať žiadnu zodpovednosť.

Gašpar si myslí, že múdry človek sa poučí z chýb cudzích ľudí a menej múdry z vlastných chýb. U múdreho človeka nastanú pozitívne zmeny v jeho správaní, kým hlupák sa nepoučí nikdy. V politike je podľa Gašpara veľa ľudí, ktorí ako keby nemali doma zrkadlo, ako keby nežili v tejto spoločnosti a ako keby tri roky neriadili štát.

Náhoda? Kto vypovedá v neprospech Čurillovcov skončí sám v krátkej dobe s obvinením?
JUDr. Martin Ribár – advokát a predseda OZ ZA DEMOKRACIU A PRÁVNY ŠTÁT sa na sociálnej sieti pýta: Je podľa Vás „náhoda“, že každý, kto vypovedá v neprospech „našich chlapcov“ Čurillovcov skončí sám v krátkej dobe s obvinením? Názorový... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Tlak mimovládok

Gašpar pripomenul uisťovanie bývalého premiéra Eduarda Hegera a ministrov zdravotníctva, že nemocnica na Rázsochách bude, pričom aktuálne prišiel minister, ktorý ma zrejme reálny pohľad na veci a jasne povedal, že nebude, respektíve, že bude, ale za iné peniaze. Výhodné peniaze z Plánu obnovy tu použiteľné nebudú, uviedol Gašpar.

Podľa Gašpara, ak chceli v rámci polície zásadne zmeniť zákon o Policajnom zbore, napríklad jeho časť o donucovacích prostriedkoch, tak to komunikovali skoro dva roky. Vznikol návrh zákona, o ktorom Gašpar predpokladal, že bude mať širšiu podporu, s týmto návrhom sa však dodnes nič nestalo, hoci drobné novely zákona boli prijaté.

Gašpar ako policajný prezident zažil obdobie, kedy bol atakovaný v súvislosti s tým, že treba zmeniť ustanovenie prezidenta Policajného zboru, lebo to vraj nemôže robiť politik a minister. Navrhovali sa tam rôzne výberové komisie, spôsoby, kto to podpíše a smerovalo to k tomu, že to má byť vtedajší prezident SR Andrej Kiska, objasnil Gašpar. Podľa Gašpara však bola ignorovaná podstatná vec, že zodpovednosť má minister vnútra a práve on si musí vyberať svoj manažment, aby sa mu podarilo naplniť jeho ciele v rezorte.

Ako Gašpar pripomína, zmena sa nakoniec presadila, potom však nastúpila „progresívna“ garnitúra na čele s ministrom vnútra Romanom Mikulcom, ktorej presadená zmena nevyhovovala, lebo chcela čím skôr ustanoviť svojho vlastného policajného prezidenta, ktorý by robil politické čistky. Zákon sa teda rýchlo zmenil a vrátila sa jeho predchádzajúca úprava s odôvodnením, že minister má právo vybrať si policajného prezidenta.

Gašpar sa pýta, kde boli mimovládky ako Zastavme korupciu a Via Iuris, keď sa táto vec vrátila k pôvodnej úprave. Dnes zase Via Iuris a Zastavme korupciu útočia na paragraf 363 Trestného poriadku. Gašpar si vie predstaviť, že k zmene paragrafu 363 príde, avšak potom príde situácia, že dotyčnú úpravu bude potrebovať niekto z Progresívneho Slovenska, tak sa paragraf rýchlo bude meniť smerom k pôvodnej úprave.

Takto podľa Gašpara nemôžu fungovať zákony ani právna stabilita – len preto, lebo nejaké mimovládky vytvárajú v nejakom období tlak.

(654) Volebný hlas nevymaže vašu minulosť - Tibor Gašpar - YouTube

Mimovládky podávajú na Kotlebovcov trestné oznámenie! Kotleba reaguje!
Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko n.o. podali dnes na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na stranu Kotlebovci -ĽSNS. Trestné oznámenie podávajú za ich predvolebné bilbordy. Ide o bilbordy, ktoré sú... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik