Ďalšia rana pre právoplatne odsúdeného Lipšica (VIDEO)
19 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval orgány činné v trestnom konaní (OČTK), aby sa nedali vtiahnuť do politického boja a do predvolebnej kampane pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. septembra. Uviedol to v pondelok počas tlačovej konferencie.

Fico vyzval najmä špeciálnu prokuratúru a špecializovaný trestný súd. "Je evidentné, že ak tlačíte na termíny rozhodnutí bezprostredne pred parlamentnými voľbami, že je tu záujem, aby rozhodnutia proti predstaviteľom opozície, ktoré budú tak či tak predmetom odvolacích konaní, zasiahli do predvolebnej kampane, ktorá končí na konci septembra," uviedol predseda Smeru-SD. Tieto tendencie sú podľa jeho slov mimoriadne nebezpečné.

Podľa Fica bude veľký tlak aj na rozhodnutie v kauze Mýtnik. Podľa lídra Smeru je už aj teraz vidieť politické motívy, ktoré často ovplyvňujú konanie súdov. Ako doplnil, predstavitelia Hegerovej a Matovičovej vlády odôvodňovali termín predčasných volieb v septembri aj tým, že treba dať priestor OČTK, aby dokončili svoju prácu voči opozícii.

Smer-SD chce v blízkom čase predstaviť časť svojho predvolebného programu, ktorý sa bude týkať právneho štátu a demokracie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Gašpar o TLAKU MIMOVLÁDOK: Takto to fungovať NEMÔŽE!
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar poskytol rozhovor, v rámci ktorého sa vyjadril naprílad aj k zmene spôsobu výberu policajného prezidenta či k paragrafu 363 a liberálnym mimovládkam. Marazmus a chaos Moderátorka sa Gašpara v úvode spýtala,... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik