PRIESKUM! Koho chcú Slováci za premiéra? Matovič to nie je!
18 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Koho chcú Slováci za premiéra? Agentúra AKO zrealizovala prieskum medzi 6. a 9. júnom, zúčastnilo sa ho 1000 respondentov, ktorí v tom majú jasno.

Viac ako 20 % opýtaných si na čele vlády po voľbách predstavuje Petra Pellegriniho.

Druhú priečku obsadil líder strany Smer-SSD Robert Fico.

Na tretej priečke sa umiestnil predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Návrat Eduarda Hegera si podľa prieskumu želá 6 percent opýtaných, čo ho posunulo až na štvrtú priečku.

Richard Sulík a Boris Kollár obsadili v tesnom závese piatu a šiestu priečku.

Necelé štyri percentá opýtaných si na poste predsedu vlády želajú Milana Uhríka.

Návrat Igora Matoviča na post predsedu vlády si želajú necelé štyri percentá opýtaných. Za ním sa umiestnil líder KDH Milan Majerský.

Na konci rebríčka sa umiestnil Andrej Danko, za premiéra by si ho vybrali necelé dve percentá opýtaných. Pokračovanie vlády Ľudovíta Ódora by potešilo jeden a pol percenta opýtaných. Pol percenta respondentov si na čele vlády vie predstaviť exministra zahraničia Ivana Korčoka.

Prieskum sa nestotožňuje s predvolebným prieskumom

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali začiatkom júna, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Nasledovali by Hlas-SD (17,2 percenta) a Progresívne Slovensko (14,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako pre reláciu Na hrane televízie Joj, zo dňa 15. júna 2023.

Štvrtá v poradí by skončila SaS so ziskom 7,8 percenta, nasledovalo by OĽANO a priatelia so 7,1 percenta a Republika (sedem percent). Do parlamentu by sa dostalo aj KDH (6,5 percenta) a Sme rodina (6,2 percenta).

Pred bránami parlamentu by zostali SNS (4,7 percenta) aj Demokrati (2,8 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani Maďarské fórum (2,1 percenta). Aliancia a Modrí, Most-Híd by mali zhodne po 1,3 percenta a Kotlebovci-ĽSNS jedno percento.

Strana Za ľudí by získala 0,6 percenta, Kresťanská únia a KSS zhodne po 0,3 percenta a 0,2 percenta by mala Národná koalícia a Práca slovenského národa.

Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Hlas-SD 30 a Progresívne Slovensko 25. So 14 poslancami by v NR SR bola SaS a s 13 poslancami zase OĽANO a priatelia. Republika by mala 12 poslancov. Zhodne po 11 kresiel by mali KDH a Sme rodina.

Prieskum sa konal od 6. do 9. júna na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov.

PRIESKUM! SNS stúpa, Demokrati tragicky, víťaz je jasný!
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali začiatkom júna, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Nasledovali by Hlas-SD (17,2 percenta) a Progresívne Slovensko (14,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako pre... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik