Matovičov a Hegerov štát nehanebne okradol samosprávy, teda, nás všetkých
18 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"Samosprávy ostali osamotené / daňový bonus ich poslal do vysokých deficitov. Už v júni sa prebudia zo zlého sna" píšu odborníci na danú tému na profile Dáta bez pátosu.

Nakoľko problematika nasledujúcich údajov je vysoko odborne exaktná, redakcia HD do textu nezasahuje. Pripomína, že jeho autorom, ako aj autorom grafickej časti príspevklu, sú Dáta bez pátosu.

______________________________

"Náš najnovší článok sa venuje rozpočtovaniu, financovaniu a aj predikovaniu výsledkov samospráv: Obce, mestá, a župy (kraje) v posledných rokoch a v najbližších 2 rokoch. Nie je to veselé čítanie a čaká nás poriadny kus roboty.

Potrebné je reformovať systém financovania samospráv, zabezpečiť ich prežitie v roku 2023 a v roku 2024 a tiež ich rozvoj.

Najhoršie je vidieť, ako Ministerstvo financií zakrývalo skutočné problémy a predložilo do parlamentu absolútne nereálne čísla už na rok 2023. Museli o tom vedieť, bol december 2022 keď sa hlasovalo. Následne sa v rýchlom slede ozvali aj samosprávy a s prvými úpravami deficitov aj Rada pre rozpočtovú zodpovednosť.

Teraz nás čaká na roky 2024-25-26 úprava výdavkov smerom dole a "konsolidovanie". Nie, na úkor samospráv to nepôjde. Tam bude treba financie pridať.

Problémom zostáva počet takmer 3000 obcí a 8 krajov na Slovensku. Samospráva je rozdrobená. V rovnako veľkom Dánsku je krajov 5 a obcí - samosprávnych celkov spolu menej ako 100.

Máme tisícky primátorov, tisícky rozpočtov, komisií, rokovaní, desaťtisícky poslancov, účtovných závierok každý mesiac, milóny dokumentov a miliardy nákladov. Lepšie bude to nastaviť od stola nanovo.

Pre Dáta bez pátosu píše Ivan Bošňák"

Robert Kaliňák pripomína vinu médií a dvojitý meter! (VIDEO)
"Zabudli sme ako samotné média pozývali na demonštrácie pred bytom R. Fica oganizované I. Matovičom? Kde ho vyzývali, aby vyšiel von, že ho obesia ako Ceausesca? Ak sa médiá teraz sťažujú na agresívny slovník v politike, musia si byť vedomí, že ho... Čítať ďalej
18 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik