Keď odchádza osobnosť národa, liberáli a mainstream nič
18 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Žiadne tryzny na profiloch, žiadne plače v kruhoch smotánky, žiadne preplnené titulky bulváru a mainstreamu fotkami zosnulého. Žiadne emotívne postrehy "politikov", žiadne veľkohubé vyhlásenia núl zo sféry kultúry, ktoré sa vždy inak postarajú o to, aby nepremeškali úmrtia celebrít a boli na titulke aspoň deň. Zomrel totiž "IBA" Juraj Sarvaš. Nad biedou ducha a hodnôt v našej spoločnosti sa zamýšľa na sociálnej sieti Rafael Rafaj z Republiky.

"KEĎ ODCHÁDZA SKUTOČNÁ OSOBNOSŤ NÁRODNEJ KULTÚRY

Tak je zrazu ticho. Národne vnímaví Slováci precítia obohatenie a inšpiráciu, ktorú tu majster zanechal a baviči s liberálmi sú ticho, lebo si uvedomujú ako vysoko ich skutoční národní umelci oddaní nielen hereckému, recitátorskému či moderátorskému kumštu, ale aj svojmu národu, z ktorého vyšli, prevyšujú.

Preto ani nečakám týždňový zával článkov liberálneho bulváru, ani roniace slzy zabávačov, ktorí kedysi študovali herectvo. A neprekáža to, verte.

To ticho pri skutočnej osobnosti je totiž ticho posvätné, majestátne, s obrovskou vnútornou silou vibrujúcej duše, ktorá sa chveje povznášaním sa a chválou zvnútra, odkiaľ vychádza aj skutočné umelecké majstrovstvo.

Ďakujem, Majstre, že ste boli a my sme mohli byť pri tom - nielen okom, ale aj lahodným sluchom a radosťou v duši.

R.I.P." Píše Rafael Rafaj.

Navždy nás opustila ďalšia herecká osobnosť
Vo veku 91 nás opustil hlásateľ banskobystrického rozhlasového štúdia Československého rozhlasu, herec, recitátor a vysokoškolský pedagóg Doc. Juraj Sarvaš. V sobotu o tom informovalo Rádio Regina Stred. Známy umelec bol na začiatku pravidelného... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik