Najväčšia švajčiarska parlamentná strana BOJKOTOVALA PRÍHOVOR ZELENSKÉHO!
19 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Toto si v mainstreame neprečítate! Vo väčšine európskych krajín, kde mal Zelenskyj príhovor, dali niektoré politické strany najavo, že túto americkú bábku či jej požiadavky nepodporujú. Väčšinou však išlo o malé opozičné strany, avšak vo Švajčiarsku Zelenského bojkotovala dokonca najsilnejšia parlamentná strana, čo je v rámci Európy unikát, informuje holandský portál ninefornews.nl. 

Európsky unikát

Často sme boli svedkami toho, že malé opozičné strany dali najavo odpor tým, že ich členovia buď odmietli vstať a Zelenskému nadšene tlieskať alebo sa odobrali zo sály, kde prejav prebiehal.

Veľmi demonštratívny bol napríklad odchod členov rakúskej FPÖ, ktorá je teraz v opozícii, ale v preferenciách v súčasnej dobe jasne vedie.

Avšak vo Švajčiarsku Zelenského bojkotovala dokonca najsilnejšia parlamentná strana, čo je v rámci Európy unikát. Ukrajinský prezident Zelenskyj vo štvrtok prehovoril ku švajčiarskemu parlamentu prostredníctvom videospojenia. Vyzval politikov, aby prehodnotili švajčiarsku politiku v oblasti vývozu zbraní.

Zelenskyj zasahuje do našich vnútorných záležitostí!

Prejav vyvolal rozruch ešte pred začiatkom. Najväčšia strana v parlamente, Švajčiarska ľudová strana, prejav bojkotovala. Strana obvinila Zelenského zo zasahovania do vnútorných záležitostí.

Zelenskyj sa prihovoril rakúskym poslancom. Tí sa zdvihli a odišli (FOTO)
Poslanci pravicovej strany Sloboda odišli vo štvrtok z dolnej komory rakúskeho parlamentu počas prejavu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Protestovali, že sa porušuje rakúska neutralita, informuje Guardian. Takto sa správajú... Čítať ďalej
30 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Prezident vyzval poslancov, aby umožnili vývoz švajčiarskeho vojnového materiálu na Ukrajinu a podnikli kroky proti ruským oligarchom.

„Viem, že vo Švajčiarsku prebieha diskusia o vývoze vojnového materiálu na ochranu a obranu Ukrajiny. To je zásadné. Potrebujeme zbrane, aby sme mohli obnoviť mier na Ukrajine,“ vyhlásil Zelenskyj.

Nechceme byť tlačení do uvalenia sankcií

Ľudová strana, ktorá má 53 z 200 kresiel v Národnej rade a dve kreslá v Spolkovej rade, prejav ignorovala a odišla zo sály.

„Chápeme, že ukrajinský prezident chce urobiť všetko pre obranu Ukrajiny, ale nemali by sme byť tlačení na uvalenie sankcií alebo dodávkam zbraní,“ povedal poslanec Alfred Heer.

Začiatkom tohto mesiaca neprešiel návrh zákona, ktorý by umožnil dodávky zbraní na Ukrajinu, v Národnej rade, dolnej komore švajčiarskeho parlamentu. Mnoho švajčiarskych politikov si totiž uvedomuje, že podobná podpora by bola začiatkom konca ich neutrality.

Viedeň ostenatívne odignorovala let Zelenského špeciálu ponad Rakúskom
Ukrajinského prezidenta na jeho najnovšom "turné" po metropolách štátov Európy vozí aj salónny armádny Airbus A-319, ktorý patrí nemeckému Bundesheeru. Bežne ho sprevádzajú aj stíhačky. V Rakúsku to však za bežné nepovažili a prelet špeciálu síce... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik