UŽ TO ZAČÍNA! Ukrajinec zabil v Brne Róma… TOTO JE ODPOVEĎ! (VIDEO)
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Skupina Rómov sa vrhla v centre Brna na Ukrajincov. Hádzali po nich stoly a stoličky, informuje portál brnenska.drbna.cz.

V centre Brna sa strhla hromadná bitka

Skupina zhruba dvadsiatich Rómov napadli v centre Brna dvoch Ukrajincov. Cudzinci sedeli práve v reštauračnej záhradke. Keď partia rozvášnených mladíkov počula, že sa dvojica baví východoeurópskym jazykom, nevyberane ich napadla a volala po pomste za mŕtveho kamaráta.

Prípad z pondelňajšieho večera sa odohral na Dominikánskom námestí pri tamojšej reštaurácii. Okolo dvadsiatej hodiny išla ulicou skupinka Rómov, ktorí sa v moravskej metropole v posledných dňoch radikalizujú proti Ukrajincom.

Ukrajinec v Brne POBODAL dvoch ľudí! Jeden z nich zomrel, druhý bojuje o život
Cudzinec v Brne-Bystrci v sobotu večer pobodal dvoch ľudí, jeden z nich v nemocnici zomrel, informuje český portál echo24.cz. Muž je v policajnej cele, je podozrivý z vraždy. Polícia žiada svedkov, aby sa jej ozvali. Na policajnom webe o tom v... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Odveta Rómov za smrť kamaráta

Práve z Ukrajiny mal pochádzať útočník, ktorý v sobotu (10.6.) pred ohňostrojovou šou nožom zabil rómskeho mladíka a druhého zranil.  Rozhnevaná komunita preto vyšla do ulíc Brna.

V ulici neďaleko obchodného centra podľa svedkov začula vo vonkajších priestoroch podniku, ako sa dvaja ľudia bavia rusky či ukrajinsky. Členovia zoskupenia sa okamžite na dvoch cudzincov vrhli. Vulgárne im nadával a zasypali nábytkom.

„Vo veľmi krátkom čase sme situáciu mali pod kontrolou. Zaistili som tri osoby, ktoré čakajú na výsluch, aby sme zistili, čo sa stalo. S ohľadom na vyšetrovanie nemôžeme v tejto chvíli poskytovať viac informácií, “ uviedol policajný hovorca  Bohumil  Malášek  s tým, že pri udalosti nedošlo k žiadnemu zraneniu.  

„Operačné stredisko mestskej polície preto okamžite vyslalo päť autohliadok, ktoré sa v centre Brna zišli súčasne s policajtmi. Strážnici Polícii Českej republiky asistovali, zo strany mestskej polície sa situácia obišla bez zákroku,“ povedal hovorca brnenských strážnikov Jakub Ghanom k ​​prípadu.

Sobotná vražda spustila nenávisť

Sociálne siete v Česku zaplavili nenávistné komentáre proti Ukrajincom. Proti osočovaniu národa sa však vymedzili aj rómske neziskové organizácie. „V tejto chvíli je potrebné zachovať pokoj a nepaušalizovať s ohľadom na národnosť páchateľa. Veď proti paušalizácii sami dlhodobo bojujeme,“ uviedla vládna splnomocnenkyňa pre záležitosti rómskej menšiny Lucie Fuková.

Vyhlásenie rómskych organizácií ale zrejme na zažehnanie napätej situácie nebude stačiť. Rómovia chystajú v nasledujúcich dňoch ďalšie pochody a protesty, ktorými chcú spomenúť na zosnulého kamaráta. Vyvrcholiť majú v sobotu (17.6.) demonštrácií pri Janáčkovom divadle.  

ZA TO MÔŽE OHŇOSTROJ! Vražda spáchaná Ukrajincom má pokračovanie
Môže za to ohňostroj! To naznačila zastupiteľka brnenskej mestskej časti Bystrc Monika Křížová po vražde spáchanej Ukrajincom práve pri sledovaní ohňostroja. Výrok zastupiteľky vzbudil pozdvihnutie. O téme informujú české Parlamentni Listy. Známy... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik