Rusko odrazilo útok dronov na ropnú rafinériu
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Moskva oznámila, že zničila tri bezpilotné lietadlá zamerané na ropnú rafinériu v južnom pohraničnom regióne Brjansk, uvádza Agence France-Presse.

Guvernér Brjanskej oblasti Alexander Bogomaz uviedol: "Ruské systémy protivzdušnej obrany odrazili nočný útok ukrajinských ozbrojených síl na ropnú rafinériu Družba v okrese Novozybkov. Vďaka profesionalite našej armády ... boli zničené tri letecké drony."

O žiadnych škodách sa nezmienil. Útoky dronov sa v posledných mesiacoch znásobili, pričom Kyjev a Moskva tvrdili, že niektoré odrážajú niekoľkokrát týždenne.

Rusko posilnilo útočné helikoptéry na juhu Ukrajiny

Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva zverejnilo svoju najnovšiu spravodajskú aktualizáciu podrobne o úsilí Ruska posilniť svoje jednotky útočných vrtuľníkov na juhu Ukrajiny od začiatku protiofenzívy, informuje The Guardian.

Snímky ukazujú, že na letisko Berdyansk, približne 100 km za frontovou líniou, bolo nasadených viac ako 20 ďalších ruských helikoptér. V neustálom súboji medzi leteckými opatreniami a protiopatreniami je pravdepodobné, že Rusko získalo dočasnú výhodu na juhu Ukrajiny, najmä útočnými vrtuľníkmi využívajúcimi proti pozemným cieľom rakety s dlhším doletom.

SR*Ť NA NICH! Putin sa neudržal, keď hovoril o Západe
Šéf Kremľa Vladimír Putin vo svojom piatkovom prejave na ruskom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že jeho krajina má väčší jadrový arzenál ako NATO. Vyhlásil tiež, že Rusko umiestnilo jadrové bomby v Bielorusku ako varovanie Západu, voči... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik