Rusi opäť tvrdo udreli!
17 | 06 | 2023 I Milan Laca

Ruská armáda zaútočila na jedno z rozhodovacích centier Ozbrojených síl Ukrajiny.

Ruské ozbrojené sily začali 16. júna skupinový útok na rozhodovacie centrum ozbrojených síl Ukrajiny, informovalo Ministerstvo obrany.

Zasiahli, nepovedali, čo
"Ozbrojené sily Ruskej federácie začali 16. júna skupinový úder námornými a vzdušnými presnými zbraňami dlhého doletu na jedno z rozhodovacích centier Ozbrojených síl Ukrajiny. Účel úderu bol splnený. Zasiahnutý bol určený objekt,“ píše sa v správe ministerstva. Čo presne bolo cieľom, neprezradili.
Juh-Doneck, Záporožie a smer Doneck
Ministerstvo obrany dodalo, že počas uplynulého dňa ukrajinské jednotky pokračovali v pokusoch o ofenzívu v smere Juh-Doneck, Záporožie a Doneck. V oblasti Vremevského výbežku ruské jednotky skupiny Vostok odrazili tri útoky a zničili asi 30 ukrajinských vojakov, dva tanky a dve bjové vozidlá pechoty. Tri útoky odrazili aj v Záporožskom smere, navyše ruské jednotky zasiahli postupujúce nepriateľské zálohy, pričom zničili päť bojových obrnených vozidiel.
 
Rusko odrazilo útok dronov na ropnú rafinériu
Moskva oznámila, že zničila tri bezpilotné lietadlá zamerané na ropnú rafinériu v južnom pohraničnom regióne Brjansk, uvádza Agence France-Presse. Guvernér Brjanskej oblasti Alexander Bogomaz uviedol: "Ruské systémy protivzdušnej obrany odrazili... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková
Letectvo v nasadení
Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové jednotky a delostrelectvo za 24 hodín zasahli 97 delostreleckých jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny, živú silu a vojenskú techniku ​​v 103 okresoch. Medzi zničené zariadenia patria  dve radarové stanice na detekciu vzdušných cieľov P-18 a radar protilietadlového raketového systému S-300. Veliteľské a pozorovacie stanovište práporu 95. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny bolo zničené v oblasti Jampol v DĽR.  Stíhačky zostrelili ukrajinský vrtuľník Mi-24, sily protivzdušnej obrany zachytili šesť rakiet HIMARS a Uragan, ako aj 16 bezpilotných lietadiel.
Ukrajina o fronte mlčí

Ukrajinská strana sa k týmto informáciám nevyjadrila, zverejnila len strohé správy. Ako napísal denník Pravda.ua, v  dôsledku ruského útoku raketami a dronmi zo 16. júna bolo v oblasti Kyjeva zranených 6 ľudí, vrátane dieťaťa a staršej ženy. "Tentoraz nepriateľ zaútočil na oblasť raketami a dronmi. Vďaka profesionálnej práci našich obrancov boli všetky ciele zostrelené!" 

"V oblasti Kyjeva bol detekovaný nepriateľský dron, protivzdušná obrana je v prevádzke", píšu noviny. "Podľa informácií Chersonských úradov, ruskí okupanti ostreľovali pokojné osady v Chersonskej oblasti 75-krát. Z diel, mínometov, „Gradov“ a bezpilotných lietadiel vypálili  314 striel, z toho 44 na Cherson.V dôsledku piatkového ostreľovania zahynuli 2 ľudia, 25 bolo zranených", informuje denník.

Putin: Hra podľa pravidiel Západu sa skončila. Game Over
Ruský prezident Vladimir Putin vystúpil v piatok na plenárnom zasadnutí Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra. Podľa ruského vodcu jeho krajina prekonala ťažkosti, ktoré predstavuje stiahnutie západných spoločností. Na začiatku... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme