Rómovia sa zišli v Brne. Zapálili sviečky za mladíka, ktorého ZAVRAŽDIL UKRAJINEC. A POTOM SA TO ZVRTLO... (VIDEO)
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Rómovia sa v Brne aj napriek ohlásenému zrušeniu zhromaždenia zišli pred Janáčkovým divadlom, aby zapálením sviečky pri fotografii uctili mladého zavraždeného Róma. Na mieste sa zišli stovky ľudí. No zhromaždenie sa zmenilo na výbuch emócií. Proti Ukrajincom sa prevolávali tvrdé heslá ako „vrahovia, Banderovci“ a pod., informujú Parlamentné Listy.

 

Aj keď koncom týždňa organizátorka rómskeho protestu oznámila, že celé zhromaždenie kvôli obavám zo zneužitia nepatričnými radikálnymi osobami ruší, v sobotu sa pri Janáčkovom divadle v Brne predsa len zišlo najskôr niekoľko desiatok, potom až stoviek prevažne Rómov. Pod schodmi pri hlavnom vchode umiestnili fotografiu mladého Róma, ktorý minulý týždeň zomrel rukou ukrajinského mladíka.

V Brne sa mala pôvodne konať demonštrácia, ktorou chceli Rómovia reagovať na incident z minulého týždňa. Zvolávateľka Žanny Plachetková ale akciu zrušila, pretože sa jej chytili extrémisti. Tí chceli všetko nasmerovať predovšetkým proti ukrajinským utečencom.
Zhromaždenie sa zmenilo na výbuch emócií - „vrahovia, Banderovci“
Pokojné zhromaždenie sa ale o necelú hodinu zmenilo na výbuch emócií. Proti Ukrajincom sa prevolávali tvrdé heslá ako „vrahovia, Banderovci“ a pod. Rómom sa nepáči ani činnosť vlády. Petrovi Fialovi a predovšetkým ministrovi vnútra Vítu Rakúšanovi vyčítajú prijatie stoviek tisíc utečencov z Ukrajiny. 
 
Ukrajinec v Brne POBODAL dvoch ľudí! Jeden z nich zomrel, druhý bojuje o život
Cudzinec v Brne-Bystrci v sobotu večer pobodal dvoch ľudí, jeden z nich v nemocnici zomrel, informuje český portál echo24.cz. Muž je v policajnej cele, je podozrivý z vraždy. Polícia žiada svedkov, aby sa jej ozvali. Na policajnom webe o tom v... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková
Ukrajinci vraj majú bojovať na Ukrajine
Podľa niektorých nemajú Ukrajinci v ČR čo pohľadať. Majú podľa nich bojovať za svoju krajinu vo vojne proti ruskej armáde. Z ich úst sa tiež veľmi odkazovalo na rasizmus, ktorému v ČR údajne čelia. Ďalší Rómovia kritizovali aj prácu polície, ktorá sa podľa ich názoru stavia inak k Rómom a nerómom. 
Keby toto urobil Róm, tak už leží na zemi v putách
„Keby toto urobil Róm, tak už leží na zemi v putách,“ rozčuľoval sa v hlúčiku pred Janáčkovým divadlom jeden z nich. Dodal, že k Ukrajincom sa v ČR údajne pristupuje opatrne, nikto ich nechce kritizovať, aj keď mnoho z nich sa chová zle.
 

Zhromaždenie Rómov v Brne bolo ukončené okolo 16. hodiny a polícia nemusela zasahovať. Rovno ale bola ohlásená ďalšia akcia, a to na 24. júna na námestí Slobody.

UŽ TO ZAČÍNA! Ukrajinec zabil v Brne Róma… TOTO JE ODPOVEĎ! (VIDEO)
Skupina Rómov sa vrhla v centre Brna na Ukrajincov. Hádzali po nich stoly a stoličky, informuje portál brnenska.drbna.cz. V centre Brna sa strhla hromadná bitka Skupina zhruba dvadsiatich Rómov napadli v centre Brna dvoch Ukrajincov. Cudzinci... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

V centre Brna sa pred pár dňami strhla hromadná bitka

Skupina zhruba dvadsiatich Rómov napadli pred pár dňami v centre Brna dvoch Ukrajincov. Cudzinci sedeli práve v reštauračnej záhradke. Keď partia rozvášnených mladíkov počula, že sa dvojica baví východoeurópskym jazykom, nevyberane ich napadla a volala po pomste za mŕtveho kamaráta, informoval portál brnenska.drbna.cz.

Prípad z pondelňajšieho večera sa odohral na Dominikánskom námestí pri tamojšej reštaurácii. Okolo dvadsiatej hodiny išla ulicou skupinka Rómov, ktorí sa v moravskej metropole v posledných dňoch radikalizujú proti Ukrajincom.

Odveta Rómov za smrť kamaráta

Práve z Ukrajiny pochádzal útočník, ktorý v sobotu (10.6.) pred ohňostrojovou šou nožom zabil rómskeho mladíka a druhého zranil.  Rozhnevaná komunita preto vyšla do ulíc Brna.

ZA TO MÔŽE OHŇOSTROJ! Vražda spáchaná Ukrajincom má pokračovanie
Môže za to ohňostroj! To naznačila zastupiteľka brnenskej mestskej časti Bystrc Monika Křížová po vražde spáchanej Ukrajincom práve pri sledovaní ohňostroja. Výrok zastupiteľky vzbudil pozdvihnutie. O téme informujú české Parlamentni Listy. Známy... Čítať ďalej
12 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik