POZOR: Slnečné počasie sa končí! Čoskoro čakajte búrky
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Na východe výdatne prší, no čoskoro hrozia aj búrky. Búrlivo môže byť najmä na západe, informuje iMeteo.sk.

Aktuálne vyzerá počasie na Slovensku dvojako. Kým na západe svieti Slnko a je príjemne teplo, na východe prší a zrážky sú pomerne výdatné. Za posledných 24 hodín napršalo od 15 do 40 mm zrážok.

Najviac bolo zaznamenaných v zrážkomernej stanici Vysoká nad Uhom, kde spadlo takmer 47 mm zrážok, informuje iMeteo.sk. Pršať by na východnej polovici územia malo celý deň, až do večera.

Naopak, na západe Slovenska prevláda od rána prevažne polooblačné a teplé počasie. Avšak v nasledujúcich hodinách meteorológovia očakávajú, že by mohli doraziť prehánky a búrky aj do tejto oblasti.

Búrky prídu od susedov

Búrky, ktoré sa momentálne vyskytujú v Rakúsku a Česku, sa pohybujú smerom od severozápadu k juhovýchodu. Meteorológovia v týchto krajinách vydali výstrahy 1. stupňa, varujú pred prívalovými zrážkami a možným krúpami. Avšak zatiaľ sa neočakávajú výraznejšie nebezpečné javy.

Kedy prídu na Slovensko?

Podľa prognóz sa očakáva, že búrky a prehánky dorazia na slovenské územie v druhej polovici popoludnia a v priebehu večera. Tieto nepriaznivé poveternostné javy by mali postihnúť oblasti ako Považie, Záhorie a okolie Bratislavy. Pravdepodobne nepôjde o extrémne silné búrky, ale môžu priniesť intenzívnejšie zrážky a miestami silnejší vietor.

Na zajtrajší deň meteorológovia ohlasujú intenzívnejšie búrky, ktoré by mali postihovať výhradne východné regióny Slovenska. Je možné, že tieto búrky budú sprevádzané silnými zrážkami, prípadne aj krupobitím.

Politológ: Progresívne Slovensko asi chce, aby sme mali vo svete čo najviac nepriateľov (VIDEO)
Od opozičných politikov často počúvame, ako Slovensko potrebuje „politiku štyroch svetových strán“. Historik a politický analytik Eduard Chmelár vysvetľuje, čo tento pojem vlastne znamená v praxi. Zabráňme tomu, do čoho nás tlačí Progresívne... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik