Politológ: Progresívne Slovensko asi chce, aby sme mali vo svete čo najviac nepriateľov (VIDEO)
17 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Od opozičných politikov často počúvame, ako Slovensko potrebuje „politiku štyroch svetových strán“. Historik a politický analytik Eduard Chmelár vysvetľuje, čo tento pojem vlastne znamená v praxi. Zabráňme tomu, do čoho nás tlačí Progresívne Slovensko!

Chmelár vo svojom videu pripomína, že EÚ nie je najsilnejším globálnym hráčom a preto sa Slovensko potrebuje sústrediť na spoluprácu s každým, kto o ňu môže mať záujem. V tejto súvislosti je zaujímavá informácia francúzskych médií o tom, že Emmanuel Macron požiadal o účasť na samite BRICS-u

Silní hráči

Chmelár pripomína, že akokoľvek sme súčasťou Západu a EÚ, vo svete existujú čoraz silnejší hráči. Na mysli má štáty, ako India, Irán, Brazília alebo Čína a že spolupráca s nimi je výhodná.

„Lebo ak budeme postupovať spôsobom, do ktorého nás tlačia ľudia, ako pán Valášek z Progresívneho Slovenska, budeme prehlbovať súčasnú situáciu, keď už nikomu nepríde čudné, že máme vo svete čoraz viac nepriateľov,“ varuje Chmelár, pričom pripomína, že pre malé štáty, akým je aj Slovensko, je zmysel zahraničnej politiky v priateľstve s každým, kto oň má záujem.

Prichádza na to Francúzsko?

Chmelár vo svojom videu menuje hneď niekoľko krajín, ktoré tvoria zoskupenie BRICS. V tejto súvislosti je zaujímavá informácia francúzskych médií. Prezident Emmanuel Macron podľa nich požiadal juhoafrického prezidenta Cyrila Ramphosu o pozvanie na samit krajín BRICS, ktorý sa má uskutočniť v auguste. Správu nepotvrdil ani Elyzejský palác, o žiadosti francúzskeho prezidenta nevie ani hovorca juhoafrického prezidenta. O poskytnutie vysvetlenia požiadala Paríž aj Moskva, ktorá sa v zmysle doterajšieho správania Francúzska k informácii stavia skôr rezervovane.

Český politik: Anglosaská hegemónia dostáva trhliny (VIDEO)
Francúzske médiá prišli so zaujímavou správou – prezident Emmanuel Macron požiadal juhoafrického prezidenta Cyrila Ramphosu o pozvanie na samite krajín BRICS, ktorý sa má uskutočniť v auguste. Správu nepotvrdil ani Elyzejský palác, o žiadosti... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik