Nicholsonová s HLAVOU V SMÚTKU: Zahaľte svet čiernym súknom, KRÁĽOVNÁ ODCHÁDZA!
17 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Cez rôzne médiá a zdroje z Prezidentského paláca na verejnosť prenikla správa, že Zuzana Čaputová zrejme nebude po druhýkrát kandidovať na prezidentský post. „I nastal plač a kvílenie“, ako píše ktorýsi slovenský klasik. Síce nie v celej spoločnosti, u europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej (Demokrati/Jablko) rozhodne.

Ďuriš Nicholsonová aby bolo všetko tak, ako je u nej štandardom, nezabúda pripomínať kopec zlosti, ktorú je schopný ten zlý Slovák vyprodukovať voči prezidentke, ktorú ona vždy videla, ako svetlo v tmách a ktorá je uznávaná a rešpektovaná aj medzi západnými hlavami štátov. Hoci Čaputová ešte neoznámila svoje rozhodnutie verejne, Ďuriš Nicholsonová už vie, že sa o úrad uchádzať nebude a tak do pekných želaní pre prezidentku ukryla pár dobre mierených ostňov, ako inak, voči Slovákom. O tom, prečo unikla informácia o možnom nekandidovaní prezidentky má svoju predstavu aj politický komentátor Arpád Soltész.

Bude? Nebude? Zrejme nebude

"Viaceré zdroje z prostredia prezidentky pre Štandard uviedli, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebude budúci rok opäť uchádzať o post hlavy štátu. Svoje rozhodnutie má vraj verejne oznámiť v piatok 16. júna," píše denník, hoci Zuzana Čaputová sama zatiaľ mlčí.

Pri príležitosti štvrtého výročia svojej inaugurácie toto obdobie hodnotila, ako náročné, o poslednom roku hovorí, ako o jednom z najťažších. Posledný rok svojho volebného obdobia však mieni pokračovať v zmysle „poctivej služby občanovi a slušnej, nerozdeľujúcej politike“.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Zuzana Čaputová

Holota, nezaslúžite si ju!

„Pospolitý dav jasá. Možno sa tej vlastizradkyne naozaj zbavíme. Možno sa nám potom konečne začne dariť. Možno sa tým zastaví inflácia, možno si v obchode nakúpime za menej peňazí viac kvalitných potravín, možno ma zajtra z baliaceho pultu posadia na manažérsku stoličku, možno si moju dcéru konečne všimne Boris Kollár a možno potom Putin vstúpi svojou posvätnou nohou aj na to naše nenápadné územie. Možno bude prezidentom Fico alebo 363 Žilinka. To nám bude hej! Hej?,“ pľuje síru voči názoru občanov europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Ikona na domácom oltáriku

Ďuriš Nicholsonová prezidentku považuje za svetlo, ktoré nám svietilo do tmy, no na Slovensku to svetlo nevidno, lebo veď doma nikto nie je prorokom.

„Ale poviem vám, keď ma na chodbe Európskeho parlamentu zastavovali kolegovia z rôznych krajín a nahlas obdivovali našu prezidentku, bola to naozaj nefalšovaná hrdosť, ktorú som cítila. Pamätám si, ako sa ma v Elyzejskom paláci Emmanuel Macron pýtal, odkiaľ som, a ja som mu povedala, že z krajiny, kde máme tú najočarujúcejšiu prezidentku, a on sa na mňa pozrel a povedal: „Ste zo Slovenska“. Áno, som zo Slovenska. Z toho Slovenska, ktoré vedie prezidentka Zuzana Čaputová. Neviem si predstaviť, ako pôjdeme ďalej bez nej,“ hrdí sa Ďuriš Nicholsonová.

Rýchla správa! Bude Zuzana Čaputová kandidovať za prezidentku?
Prezidentka Zuzana Čaputová sa podľa informácií denníka Štandard zrejme nebude opäť uchádzať o prezidentské kreslo. Verejne to podľa nich má oznámiť čoskoro. Denník Štandard zverejnil informáciu o kandidatúre Zuzany Čaputovej do funkcie... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

O kom to hovorí?

„Časť mňa, tá nepolitická, jej však úprimne želá pokoj. Pokoj od každodenného hejtu od tých, za ktorých sa ako prezidentka najviac bije – za tých nemajetných so zle platenými miestami, za tých najzraniteľnejších, na ktorých už v našej krajine zabudli všetci okrem nej,“ píše o Zuzane Čaputovej, ako ju vidí ona a niekoľkí jej prívrženci. Nicholsonová pridáva aj emócií plné želanie lásky, ktorú by mohla „dávať najavo nie len doma za zatvorenými dverami, ale vykričať do sveta, že miluje a je milovaná“.

„Doposiaľ to musela skrývať pred ochrankou, pred ľuďmi, ktorí dovolia milovať iba tým v tradičných rodinách,“ nezabúda Ďuriš-Nicholsonová pripomenúť svoju obľúbenú agendu.

Jedovatý cukrík

Nicholsonová prezidentke tiež želá, aby dcéram nemusela utierať slzy a držať ich nad vodou. Ak vás zaujíma, prečo treba mladým ženám, ktoré sa zrejme dobrovoľne postavia na modelingové mólo, pani europoslankyňa vám to vysvetlí.

„Len preto, lebo nejaký zakomplexovaný chudák naprataný v zle padnúcom saku si jedného dňa v parlamentnej lavici povedal, že verejne zhejtuje a poníži prezidentkinu dcéru, lebo nevyzerá ako tie botoxové šupy s fejkovými Gucci-Pucci,“ píše láskavo Ďuriš Nicholsonová, aby svoj status uzavrela emotívnym prianím: „Želám jej dobré rozhodnutie. Želám jej, aby zostala Zuzanou Čaputovou. Lebo pre mňa bude navždy mojou prezidentkou.“

Prekukol prezidentku?

V tomto okamihu podľa komentátora Arpáda Soltésza vôbec nie je dôležité, či bude, alebo nebude kandidovať a ponúka niekoľko domnienok. Jednou z nich je, že správa o Čaputovej nekandidovaní je len akási sonda niekoho z Paláca a tomu sa prispôsobí finálne rozhodnutie.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Arpád Soltész

„Ďalšia možnosť je, že nejaký politický marketér na úrovni schopností odborného aparátu Prezidentského paláca si povedal, že poďme to teda urobiť tak, že vypustíme dezinformáciu, že prezidentka už druhýkrát kandidovať nebude  a potom, keď všetci začnú skandovať pred Palácom „Zuza, nechoď,“ tak sa postaví pred kamery a povie, že „tak ja teda po veľkom tlaku som sa rozhodla prijať zodpovednosť a budem predsa kandidovať,“ rozvíja možnosti politický komentátor, ktorý tiež pripomína, že Čaputová „má rada potlesk a tento typ podpory“.

Čaputovej NÁHODNÝ výber nemohol dopadnúť inak
Vedúci oddelenia komunikácie strany Smer-SD Ján Mažgút sa na Facebooku vyjadril k tomu, že „Čaputovej“ vláda nezískala dôveru parlamentu. „Pani Čaputová, Váš “náhodný” výber týchto kaskadérov, bez akejkoľvek diskusie s najsilnejšou opozičnou... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik