FAUX PAS českého prezidenta: Pavel chce všetkých Rusov na Západe zavrieť do koncentračných táborov!
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Fachidiotstvo neospravedlňuje ani prezidenta. Každý je odborník na niečo, a keď prehnane sebaisto vo svojom prejave zabrúsi mimo svojej oblasti, môže to byť katastrofa a výsledok jeho zámeru sa zvrhne v pravý opak, píše Marek Hudema v komentári pre Ľudové noviny. Presne to sa podľa neho stalo prezidentovi Petrovi Pavlovi, keď v nedávnom rozhovore pre Rádio Slobodná Európa namiesto slobody obhajoval nespravodlivosť a nahral tým ruskej propagande, informujú Parlamentní Listy.

Úplne mimo

Prezident Petr Pavel v rámci komentovania rusko-ukrajinského konfliktu použil historické prirovnania a ukázal podľa redaktora, že je „úplne mimo“.

Vyhlásil, že Rusi žijúci v západných krajinách by mali podliehať prísnejšiemu dohľadu ako v minulosti, pretože sú občanmi krajiny, ktorá vedie agresívnu vojnu. Dodal, že počas druhej svetovej vojny bolo tamojšie japonské obyvateľstvo tiež pod prísnym monitorovacím režimom a že je to daň za vojnu.

„Lenže počas druhej svetovej vojny boli Japonci v USA síce monitorovaní, ale nie na slobode, ale v koncentračných táboroch. Tam ich poslala americká vláda, aby sa lepšie monitorovali. Išli tam dokonca aj americkí občania japonského pôvodu s celými rodinami. Prišli o majetky, pracovné miesta aj postavenie. Dnes to v USA berú ako jednu z najväčších hánb svojej histórie. Po rokoch ich odškodnili a skoro nikto dnes nespochybňuje, že vojnu strávili nie v izolácii, ale v koncentračných táboroch,“ pripomína Hudema historické fakty.

„Chce teda prezident Pavel všetkých Rusov na Západe zavrieť do koncentračných táborov? Ruská propaganda to už hlása. Aj keď vzhľadom na to, že Pavel upresnil, že mu ide o monitorovanie tajnými službami, asi to tak nemyslel,“ pokračuje Hudema s tým, že Pavel ukázal len svoju neznalosť histórie.

„Vyzná sa iba vo vojenstve a diplomacii. Je to klasické fachidiotstvo, lenže to nie je v tomto prípade ospravedlnením. Navyše ako prezident má Petr Pavel dosť široký okruh poradcov, aby ho vyškolili v odboroch, s ktorými v priebehu svojej vojenskej kariéry neprišiel do styku,“ uzatvára redaktor Marek Hudema.

SR*Ť NA NICH! Putin sa neudržal, keď hovoril o Západe
Šéf Kremľa Vladimír Putin vo svojom piatkovom prejave na ruskom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že jeho krajina má väčší jadrový arzenál ako NATO. Vyhlásil tiež, že Rusko umiestnilo jadrové bomby v Bielorusku ako varovanie Západu, voči... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Blaha vyzýva Čaputovú

PREZIDENTKA ČAPUTOVÁ BY MALA OKAMŽITE ODSÚDIŤ RASISTICKÉ VÝZVY PREZIDENTA PAVLA!

Podpredseda Smeru si Pavlove výroky, samozrejme, všimol a ihneď reagoval. "Takto rozmýšľajú západné liberálne elity. Čistý rasizmus. Kolektívna vina. Nenávisť voči ruskému národu nacistických rozmerov. A ako vždy - prezidentka Čaputová mlčí. S prezidentom Pavlom sú prepojení ako liberálne siamské dvojičky. Ako to, že je teraz ticho? Prezident Pavel sa oficiálne prihlásil k ťažkému rasizmu. Prezidentka Čaputová sa mala bezodkladne ohradiť a odsúdiť tieto strašidelné výroky," uviedol Blaha na sociálnej sieti.

Podľa opozičného poslanca je len otázkou času, kedy sa aj Čaputová začne zamýšľať nad tým, či Rusov náhodou netreba internovať do koncentračných táborov. 

"Toto sa najnovšie páči liberálom? Fantastické. A potom do koncentračných táborov zavrú aj všetkých, ktorí proti Rusom neprejavujú dostatočnú nenávisť. Označia nás za hybridnú hrozbu a šup do internačného tábora. Že? Je to salámová metóda. To, čo vyslovil prezident Pavel, len potvrdzuje rusofóbne trendy na Západe. Fašizuje sa to tu úplne na hulváta," dodáva Blaha.

UŽ TO ZAČÍNA! Ukrajinec zabil v Brne Róma… TOTO JE ODPOVEĎ! (VIDEO)
Skupina Rómov sa vrhla v centre Brna na Ukrajincov. Hádzali po nich stoly a stoličky, informuje portál brnenska.drbna.cz. V centre Brna sa strhla hromadná bitka Skupina zhruba dvadsiatich Rómov napadli v centre Brna dvoch Ukrajincov. Cudzinci... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik