ČAPUTOVÁ BY MALA OKAMŽITE ODSÚDIŤ RASISTICKÉ VÝZVY PREZIDENTA PAVLA!
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Katastrofa! Český prezident Petr Pavel v nedávnom rozhovore pre Rádio Slobodná Európa namiesto slobody obhajoval nespravodlivosť a rasizmus. Takto rozmýšľajú západné liberálne elity! Nenávisť voči ruskému národu nacistických rozmerov, reagoval na Pavlove vyjadrenia podpredseda Smeru - SSD Ľuboš Blaha.

Vážne to prepískol

Prezident Petr Pavel v rámci komentovania rusko-ukrajinského konfliktu použil historické prirovnania a ukázal, že je „úplne mimo“. Vyhlásil, že Rusi žijúci v západných krajinách by mali podliehať prísnejšiemu dohľadu ako v minulosti, pretože sú občanmi krajiny, ktorá vedie agresívnu vojnu. Dodal, že počas druhej svetovej vojny bolo tamojšie japonské obyvateľstvo tiež pod prísnym monitorovacím režimom a že je to daň za vojnu.

„Lenže počas druhej svetovej vojny boli Japonci v USA síce monitorovaní, ale nie na slobode, ale v koncentračných táboroch. Tam ich poslala americká vláda, aby sa lepšie monitorovali. Išli tam dokonca aj americkí občania japonského pôvodu s celými rodinami. Prišli o majetky, pracovné miesta aj postavenie. Dnes to v USA berú ako jednu z najväčších hánb svojej histórie. Po rokoch ich odškodnili a skoro nikto dnes nespochybňuje, že vojnu strávili nie v izolácii, ale v koncentračných táboroch,“ pripomenul český novinár Marek Hudema.

Chce teda prezident Pavel všetkých Rusov na Západe zavrieť do koncentračných táborov? Ruská propaganda to už hlása.

Čistý rasizmus

"Český prezident Petr Pavel vyhlásil, že ruská komunita, žijúca v Európskej únii, by mala byť sledovaná. Na etnickom princípe. A za inšpiráciu označil to, ako Američania počas druhej svetovej vojny na základe rasových kritérií internovali Japoncov do koncentračných táborov," reagoval na sociálnej sieti Blaha.

"Takto rozmýšľajú západné liberálne elity. Čistý rasizmus. Kolektívna vina. Nenávisť voči ruskému národu nacistických rozmerov," varuje smerák.

Pripomína, že sami Američania dnes považujú internáciu Japoncov, žijúcich v USA, za jeden z najodpornejších zločinov v ich dejinách. Ale Pavel si z toho berie príklad - to je neakceptovateľné. A ako vždy - prezidentka Čaputová mlčí. S prezidentom Pavlom sú prepojení ako liberálne siamské dvojičky. Ešte pred jeho vymenovaním sa Čaputová hnala do Prahy, aby mu nadbiehala a aby oslavovala jeho volebné víťazstvo. V rozpore s akýmkoľvek protokolom. Ako to, že je teraz ticho? Prezident Pavel sa oficiálne prihlásil k ťažkému rasizmu. Prezidentka Čaputová sa mala bezodkladne ohradiť a odsúdiť tieto strašidelné výroky, je presvedčený Blaha.

FAUX PAS českého prezidenta: Pavel chce všetkých Rusov na Západe zavrieť do koncentračných táborov!
Fachidiotstvo neospravedlňuje ani prezidenta. Každý je odborník na niečo, a keď prehnane sebaisto vo svojom prejave zabrúsi mimo svojej oblasti, môže to byť katastrofa a výsledok jeho zámeru sa zvrhne v pravý opak, píše Marek Hudema v komentári pre... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Fašizuje sa to tu úplne na hulváta

"To, že tak neurobila, len potvrdzuje, čo už dávno všetci vieme. Je taká istá ako prezident Pavel. Aj ona dlhodobo šíri rasistickú nenávisť voči Rusom, aj ona uplatňuje kolektívnu vinu. Používa banderovské pozdravy, obhajuje vylučovanie ruských športovcov z medzinárodných súťaží, chrlí nenávisť voči Rusku. Je len otázkou času, kedy sa aj ona začne zamýšľať nad tým, či Rusov náhodou netreba internovať do koncentračných táborov. Tak to kedysi robili nacisti - na etnickom princípe prenasledovali ľudí. Toto sa najnovšie páči liberálom?," pýta sa opozičný poslanec.

A varuje: "Potom do koncentračných táborov zavrú aj všetkých, ktorí proti Rusom neprejavujú dostatočnú nenávisť. Označia nás za hybridnú hrozbu a šup do internačného tábora. Že? Je to salámová metóda. To, čo vyslovil prezident Pavel, len potvrdzuje rusofóbne trendy na Západe. Fašizuje sa to tu úplne na hulváta."

Blaha upozorňuje, že našou ľudskou povinnosťou je brániť akýkoľvek národ, voči ktorému sa uplatňuje kolektívna vina či vyhrážky internácií. Je našou ľudskou povinnosťou bojovať proti fašizmu. Akémukoľvek fašizmu. Tak ako naši otcovia a starí otcovia, mamy a staré mamy.

"Prezidentka Čaputová nenašla odvahu odsúdiť slová českého prezidenta. Tak to za Slovákov urobím ja - prestaňte s tou extrémnou nenávisťou voči ruskému národu, vážený pán Pavel, to Vám nestačila jedna fašistická vojna, ktorá prišla zo Západu?," uzavrel Blaha.

CENZÚRA NA VRCHOLE! Kulturblogu vymazali kanál na YouTube
Len pred pár dňami začali vysielať z nového štúdia, s ktorým mali veľké plány. V noci z piatka na sobotu však z ničoho nič Youtube vymazal ich kanál. Cenzúra siahla na slobodu slova tentokrát KulturBlogu a niekoľkým ďalším stránkam. O situácii... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik