Biden: Ukrajina ústupky NEDOSTANE!
17 | 06 | 2023 I Milan Laca

Biden odmietol uľahčiť Ukrajine vstup do NATO: musí spĺňať požiadavky.

Americký prezident Joe Biden povedal, že Washington neuľahčí Ukrajine vstup do NATO. Poznamenal, že Kyjev musí spĺňať všetky požiadavky, ktoré sa vzťahujú na členov aliancie.

Odmietol!

Podľa tlačového oddelenia Bieleho domu, Biden reagoval negatívne na otázku, či bude Ukrajine zrušený akčný plán vstupu do NATO, ktorý zahŕňa sériu reforiem. "Neuľahčíme im to," povedal Biden s tým, že Ukrajina musí spĺňať rovnaké štandardy ako ostatní členovia.

TOTO SA UKRAJINE NEBUDE PÁČIŤ! Ostré vyjadrenie Viktora Orbána!
Podľa premiéra Maďarska, Viktora Orbána sa nikto neodváži otvoriť ústa, aby nepoštval Washington proti sebe. Orbán tvrdí, že Maďarská vláda je demokratická a koná podľa vôle ľudu, povedal premiér Viktor Orbán v rozhovore zverejnenom v piatok v... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Stoltenberg chcel iné

Denník Politico predtým informoval, že generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg súkromne navrhol spojencom dohodnúť sa na zrušení akčného plánu pre Ukrajinu. Ide o členstvo v aliancii a cieľom bolo urýchliť jej vstup do organizácie po skončení konfliktu. Médiá zároveň poznamenali, že americký prezident Joe Biden bol údajne otvorený zrušeniu tohto mechanizmu pre Ukrajinu.

Maďari robia problémy

Maďarský minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky už skôr označil členstvo Ukrajiny v Severoatlantickej aliancii za predčasné a nemožné. "Pohľad Maďarska na vojnu je rovnaký ako pohľad NATO. Ani Maďarsko, ani NATO ako obranná aliancia nemôžu byť zapojené do vojny," dodal minister.

Zelenskyj obviňuje

3. júna ukrajinský  prezident Volodymymr Zelenskyj obvinil niekoľko krajín NATO, že nechcú prijať Ukrajinu do aliancie zo strachu z Ruska. Predtým však pripustul, že krajina vstúpi do NATO až po dokončení vojny.

SR*Ť NA NICH! Putin sa neudržal, keď hovoril o Západe
Šéf Kremľa Vladimír Putin vo svojom piatkovom prejave na ruskom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že jeho krajina má väčší jadrový arzenál ako NATO. Vyhlásil tiež, že Rusko umiestnilo jadrové bomby v Bielorusku ako varovanie Západu, voči... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik