Zsolt Simon odporúča Demekratom, aby sa zbavili Hegera
16 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Zoskupenie strán Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana ponúka strane Modrí, Most-Híd miesta na svojej kandidátke. V piatok o tom informoval líder Maďarského fóra Zsolt Simon. Miesta na kandidátke sú ochotní poskytnúť aj jednotlivcom zo strany Demokrati.        

Simon to povedal v súvislosti s posledným prieskumom volebných preferencií.

Zhodnotil, že síce aj ich strana zaznamenala mierny pokles, no ani Modrí, Most-Híd nemajú taký výtlak, aký by očakávali. Upozornil i na pokračujúci pokles preferencií Demokratov. "Ak chceme ponúknuť občanom nejakú alternatívu, sme presvedčení, že menší by mali ísť k väčšiemu," vyhlásil na tlačovej konferencii s tým, že svoju kandidátku považujú za spojenie najväčšieho kompromisu. Dodal, že nie sú spojení s vládami Roberta Fica ani vládami Igora Matoviča a Eduarda Hegera.

Simon je ochotný spolupracovať s lídrom Mosta-Híd Lászlóm Sólymosom, no nie je človekom, "ktorého by sme veľmi radi videli na našej kandidátke". Ponuka musí podľa neho zodpovedať dôveryhodnosti.

Demokrati podľa Simona uvažujú že nedajú za lídra ich kandidátky Hegera. "Možno ani nebude na kandidátke, to je o dôveryhodnosti," povedal s tým, že ak by bol Heger na kandidátke ich volebnej strany, nemusia sa ani pustiť do volieb.

Strana zároveň vyzvala politické subjekty, aby vo volebnej kampani nepoužívali nenávisť a dezinformácie. Médiá aj strany by mali podľa lídra strany Občianski demokrati Slovenska Pavla Macka bojkotovať šéfa Smeru-SD Roberta Fica, kým neprestane so šírením nenávisti. Upozornil na to v súvislosti s účasťou Fica v rozhovore s Danielom Bombicom, ktorého označil za extrémistu a antisemitu.

PRIESKUM! SNS stúpa, Demokrati tragicky, víťaz je jasný!

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali začiatkom júna, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Nasledovali by Hlas-SD (17,2 percenta) a Progresívne Slovensko (14,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako pre reláciu Na hrane televízie Joj.

Štvrtá v poradí by skončila SaS so ziskom 7,8 percenta, nasledovalo by OĽANO a priatelia so 7,1 percenta a Republika (sedem percent). Do parlamentu by sa dostalo aj KDH (6,5 percenta) a Sme rodina (6,2 percenta).

Pred bránami parlamentu by zostali SNS (4,7 percenta) aj Demokrati (2,8 percenta). Potrebných päť percent by nezískalo ani Maďarské fórum (2,1 percenta). Aliancia a Modrí, Most-Híd by mali zhodne po 1,3 percenta a Kotlebovci-ĽSNS jedno percento.

Strana Za ľudí by získala 0,6 percenta, Kresťanská únia a KSS zhodne po 0,3 percenta a 0,2 percenta by mala Národná koalícia a Práca slovenského národa.

Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Hlas-SD 30 a Progresívne Slovensko 25. So 14 poslancami by v NR SR bola SaS a s 13 poslancami zase OĽANO a priatelia. Republika by mala 12 poslancov. Zhodne po 11 kresiel by mali KDH a Sme rodina.

Prieskum sa konal od 6. do 9. júna na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov.

PRIESKUM! SNS stúpa, Demokrati tragicky, víťaz je jasný!
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali začiatkom júna, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Nasledovali by Hlas-SD (17,2 percenta) a Progresívne Slovensko (14,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako pre... Čítať ďalej
16 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik