Vitajte v transhumanistickom pekle: Vedci vytvárajú SYNTETICKÉ ĽUDSKÉ EMBRYÁ!
17 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Vedci z California Institute of Technology (CALTECh) a University of Cambridge v Británii použili kmeňové bunky na vytvorenie toho, čo nazývajú „syntetické ľudské embryo“. Zainteresovaní vedci sľubujú, že túto technológiu využijú na výskumné účely a nie na vytváranie transľudských nočných môr, ktoré presahujú naše chápanie, informuje Breitbart.

„Embryá“ boli vyrobené bez spermií alebo vaječných buniek a neobsahujú bijúce srdce ničoho, čo by sa podobalo mozgu. Ako však uvádza Guardian , „zahŕňajú bunky, z ktorých by sa zvyčajne vytvorila placenta, žĺtkový vak a samotné embryo“.

Zákony v Spojenom kráľovstve by zabránili implantácii syntetického embrya do ľudského lona, ​​aj keby sa z neho mohlo vyvinúť plnohodnotné dieťa, čo nie je jasné zo štúdie Cambridge-Caltech. Vedci však tvrdia, že môžu použiť protoembryá na výskumné účely.

Dr Ildem Akerman, docent funkčnej genomiky a diabetu UK RD Lawrence Fellow, University of Birmingham, povedal, že existuje množstvo chorôb, ktoré by sa dali skúmať. „Poskytne vedcom model na skúmanie udalostí, ktoré sa vyskytnú počas prvých 14 dní života,“ povedal Akerman.

„Doteraz sme mohli pozorovať takéto procesy iba na zvieracích modeloch, ako sú myši. Mať tieto znalosti môže byť nesmierne cenné pre regeneratívnu medicínu, kde sa vedci snažia generovať rôzne typy buniek z kmeňových buniek (tj pankreatické beta bunky pre ľudí žijúcich s diabetom T1). Môže nám poskytnúť cenné informácie o genetických poruchách.“

Akerman však spochybnil, či by sa embryo vytvorené laboratóriom Cambridge-Caltech skutočne dalo nazvať „syntetické“. "Je dôležité objasniť, že hoci ich autori nazývali "syntetické" embryá, tieto bunkové zhluky nie sú skutočne syntetické v tom zmysle, že by boli vytvorené od začiatku," povedal Akerman.

„Namiesto toho sú odvodené zo živých kmeňových buniek, ktoré pochádzajú z embrya. Vedci v podstate kultivujú jednu kmeňovú bunku a podporujú jej rast do organizovanej skupiny buniek, ktoré teoreticky majú potenciál vyvinúť sa na implantovateľné embryo."

SR*Ť NA NICH! Putin sa neudržal, keď hovoril o Západe
Šéf Kremľa Vladimír Putin vo svojom piatkovom prejave na ruskom ekonomickom fóre v Petrohrade uviedol, že jeho krajina má väčší jadrový arzenál ako NATO. Vyhlásil tiež, že Rusko umiestnilo jadrové bomby v Bielorusku ako varovanie Západu, voči... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik