TOTO SA UKRAJINE NEBUDE PÁČIŤ! Ostré vyjadrenie Viktora Orbána!
16 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Podľa premiéra Maďarska, Viktora Orbána sa nikto neodváži otvoriť ústa, aby nepoštval Washington proti sebe.

Orbán tvrdí, že Maďarská vláda je demokratická a koná podľa vôle ľudu, povedal premiér Viktor Orbán v rozhovore zverejnenom v piatok v talianskom denníku Libero.

Predseda vlády uviedol, že v Európskej únii: "...sme čierne ovce, ale pre nás Maďarov to nie je problém. Vždy sme boli mimo zboru, dokonca aj keď sme boli za železnou oponou počas Sovietskeho zväzu a boli sme prví, ktorí bojovali za slobodu."

Silvio Berlusconi mal podobný názor na vojnu na Ukrajine

Viktor Orbán prehovoril v Taliansku, lebo rozhovorom chcel chrániť svojho priateľa. Povedal, že od jesene 1993 udržiaval priateľské vzťahy s Berlusconim, vtedajším podnikateľom, ktorý ho oslovil, pretože chcel vstúpiť do politiky.

Orbán pripomenul, že pred tridsiatimi rokmi Silvio Berlusconi nadviazal kontakt s politickými lídrami, ktorí sa mu zdali najzaujímavejšími, aby ich naučil triky politického umenia: "Spočiatku som mal výhrady, ale hodil mi gurmánsku návnadu, pozval ma do tréningového centra AC Miláno v Miláne s prísľubom, že budem obedovať s van Bastenom a Capellom."

Orbán pripomenul, že Berlusconi mu povedal, že sa chce učiť od politikov, ktorí myslia mimo zboru. Predseda vlády dodal: Silvio Berlusconi mal veľmi podobný pohľad na vojnu na Ukrajine a Európa použila rôzne manévre na zvrhnutie bývalej Berlusconiho vlády, známej ako "všeobecne proeurópska", pretože Berlusconi sa nechcel skloniť pred nemeckými a holandskými pravidlami.

Dodal, že každý, kto má iný názor na vojnu na Ukrajine ako americký prezident Joe Biden, je v súčasnosti označovaný za putinofila.

Postoj Spojených štátov

Zdôraznil, že členovia maďarskej komunity dvestotisíc ľudí na Ukrajine sú povolaní na vojenskú službu a obetujú svoje životy, zatiaľ čo Maďarsko prijalo milión utečencov.

Orbán zastával názor, že nádej na mier je malá, pretože Západ chce poraziť Rusko: "Povedal by som, že Spojené štáty chcú poraziť Rusko a vidia Ukrajinu ako nástroj na dosiahnutie tohto cieľa. A nikto v Európe neotvára ústa okrem nás, pretože nechce proti sebe postaviť Washington." 

Dodal: "Mlčiaca väčšina však rozmýšľa rovnako ako ja a som presvedčený, že nálada sa o niekoľko mesiacov zmení, vidím prvé náznaky."

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik