Mimovládky podávajú na Kotlebovcov trestné oznámenie! Kotleba reaguje!
16 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko n.o. podali dnes na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na stranu Kotlebovci -ĽSNS. Trestné oznámenie podávajú za ich predvolebné bilbordy.

Ide o bilbordy, ktoré sú rozmiestnené na rôznych miestach Slovenska. Na nich je tvár Mariana Kotlebu a text: „Ochránime Slovensko pred LGBT a gender!“

„Považujeme takéto heslo za výzvu na diskrimináciu a porušovanie ľudských práv jednej časti občanov a občianok. Reklama navodzuje dojem, že sa jedná o výrok Mariána Kotlebu nakoľko je umiestnený pri jeho tvári. Kotleba je známy ako fanúšik Slovenského štátu a tak je oprávnené to považovať aj za hrozbu fyzickou likvidáciou, tak, ako sa to dialo v tomto období," povedal Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv. "Čo chce povedať slovom gender nie je úplne jasné, ale antidiskriminačný zákon diskrimináciu na základe rodu, čo je slovenský preklad anglického slova gender, zakazuje," dodal.

Zároveň od firmy, ktorá pútače prenajala, žiadajú, aby nenávistný obsah odstránila.

„Všetko nasvedčuje tomu, že dochádza k porušeniu paragrafu 424 Trestného zákona, konkrétne podnecovania k nenávisti k skupine pre ich sexuálnu orientáciu. Trest pre takýto trestný čin je sadzba dva až šesť rokov odňatia slobody, ak ide o verejného činiteľa alebo člena extrémistickej skupiny, oboje Marián Kotleba spĺňa,“ uviedol Daniel Grejták z Inštitútu ľudských práv.

Marián Kotleba reagoval na sociálnej sieti

"Ja celý svoj život pracujem pre ľudí a bojujem za Slovensko, preto ani teraz ma nejaké mimovládky a ich platení aktivisti ani nezastrašia, ani nezastavia.

Je tragédiou, že 30 rokov vlády na Slovensku neslúžili národu, ale práve takýmto pijaviciam. O čom hovorím? Každá vláda nám tvrdí, že ak nedôjde k zmene sociálneho systému, tak nebude na dôchodky. Žiadna vláda však nikdy nepovedala, že ak nedôjde k zmene systému, tak nebude na milióny pre škodlivé mimovládky," uviedol Marián Kotleba.

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik