Dráma v Čechách. Muž útočil v nemocnici mačetou
16 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dráma v Čechách. V nemocnicni v Českých Budějoviciacgh zaútočil muž s mačetou na personál nemocnice. Hlásia zranených.

16. júna 2023 v popoludňajších hodinách muž ozbrojený mačetou zaútočil na personál Psychiatrického oddelenia Nemocnice České Budějovice, a.s. Štyrom nelekárskym zdravotníckym pracovníkom spôsobil sečné zranenia. Podľa prvotných informácií sú mimo ohrozenia života. Nikto z pacientov nebol zranený.

Útočník bol personálom a bezpečnostnou službou nemocnice znehybnený a následne zadržaný Políciou SR.

"Chcel by som oceniť obetavosť a profesionálnu reakciu našich zamestnancov, vďaka ktorým sa podarilo útočníkovi zabrániť v pokračovaní útoku. Dôrazne odsudzujem dnešný neospravedlniteľný a brutálny útok na zamestnancov nemocnice,"povedal generálny riaditeľ Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Nemocnice České Budejovice, a.s. ako tzv. mäkký cieľ systematicky realizuje nácviky riešenia podobných útokov, aby svojim pacientom a zamestnancom zaistila maximálnu možnú mieru bezpečia, nácvik na Psychiatrickom oddelení prebehol v novembri 2022.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik