Ušli OPICE, Česi sa bavia (VIDEO+GALÉRIA)
15 | 06 | 2023 I Eka Balašková

V utorok Zoologická záhrada v českom meste Děčín musela až do odvolania uzavrieť svoju prevádzku pre verejnosť. Dôvodom bolo úmyselné poškodenie elektrického ohradníka vo výbehu s makakmi chocholatými.

Situáciu využila celá tlupa týchto opíc na to, aby zo ZOO ušli. Väčšina zvierat je pochytaná, zadržaný je aj páchateľ, no situácia bude Česko ešte dlho baviť vtipnými obrázkami.

Páchateľovi to prišlo asi vtipné

Ohradník ešte v pondelok podvečer poškodil 42-ročný muž, ktorý mal po zadržaní pozitívny test na THC.

Zoologická zahrada Děčín - Pastýřská stěna na svojej facebookovej stránke vyzvala ľudí, ktorí sa pohybujú v jej okolí, aby boli opatrní, zvieratá nekŕmili a ak venčia psy, nemali by ich mať navoľno. ZOO tiež zverejnila kontakty, na ktorých bolo možné hlásiť výskyt „utečencov“.

Koľko vlkov vidíte na obrázku?
Hectic Nick je autorom mnohých optických ilúzií, ktoré prezentuje na sociálnej sieti TikTok. Potrápte sa s hľadaním vlkov. Podľa autora ich na obrázku nájdete štyroch. Sú však veľmi dobre ukrytí, tak sa potrápte aj vy. Tak ako ste na tom? Hectic... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Prečo nekŕmiť?

Na druhý deň ZOO nainštalovala odchytovú klietku, pretože zvieratá majú tendenciu vracať sa k ZOO.  „Potrava je jedným z faktorov, ktoré by ich mohol do odchytovej klietky, prípadne priamo do výbehu, nalákať,“ vysvetľuje stránka pri videu s inštaláciou odchytovej klietky.

„Šesťčlenná tlupa sa v súčasnosti rozdělila, zaznamenali sme jednu trojčlennú skupinu, behom dňa bola videná aj dvojice, alebo jednotlivci... Behom krátkej chvíle sa makaky dokážá presunúť o stovky metrov. Ich dohľadanie, či odchyt v teréne sú preto veľmi náročné,“ informovala ZOO. Dnes už je väčšina tuláckych makakov „doma“ a aj ZOO je pre návštevníkov už otvorená.

Neboli by to Česi, keby sa nebavili

Kým děčínski psovodi v meste zadržali páchateľa, kým zamestnanci ZOO dohľadávali zvieracích utečencov, Česi na margo udalosti vymýšľali vtipné obrázky, ktoré si môžete pozrieť v našej galérii

Reálny záber obyvateľa mesta
Reálny záber obyvateľa mesta
Twitter - Děčínsko
Twitter - Děčínsko
Twitter - Děčínsko
Vtipkári stihli upraviť aj erb mesta
Vtipkári stihli upraviť aj erb mesta
Facebook / informační kancelář Děčín
Twitter - Děčínsko
Twitter - Děčínsko
Twitter - Děčínsko
Reálny záber obyvateľa mesta
Vtipkári stihli upraviť aj erb mesta

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik