Mazurek poukazuje na NELEGÁLNYCH MIGRANTOV prekračujúcich naše hranice
22 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

V parlamente malo pôvodne v stredu prebehnúť rokovanie o migračnej vlne. Hnutie Republika spoločne so Smerom-SD, Hlasom-SD a hnutím Sme rodina žiadajú ministra vnútra Ivana Šimka, aby poslancov informoval o ochrane štátnych hraníc pred nelegálnou migráciou.

Šimko mal informovať o ochrane hraníc

Toto rokovanie však nakoniec v stredu 14. júna neprebehlo. Informuje o tom spravodajský portál RTVS.

Minister vnútra Ivan Šimko mal prísť do parlamentu informovať o stave ochrany štátnych hraníc, počte nelegálnych migrantov, ktorí prekračujú hranice Slovenskej republiky, a taktiež o spôsobe ich kontroly a identifikácie pôvodu a opatreniach na predchádzanie nelegálnej migrácie. 

Návrh predložil poslanec Milan Mazurek (Republika), ktorý argumentuje tým, že juhozápadnú hranicu Slovenska denne prekračuje množstvo nelegálnych migrantov. Občania okresov Nové Zámky, Komárno či Levice podľa neho potrebujú vedieť, kedy vláda túto záležitosť začne riešiť.

Všetko, čo sa týka bezpečnosti občanov SR a nejakých anomálií, v tomto prípade nadmerného počtu migrantov, ktorí sa vyskytujú na južnej hranici, treba, aby sa riešilo,“ vyjadril sa podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár (Smer-SD).

Exminister obrany a súčasný poslanec Jaroslav Naď uviedol, že reálny problém s migráciou je už niekoľko rokov. „To však spôsobuje to, že nefunguje dobre schengenská zóna. To že tu bude v parlamente nejaký extrémista vykrikovať, to problém vonkajšej schengenskej zóny nevyrieši,“ myslí si Naď.

Poslanci ukončili diskusiu k vládnemu programu aj rokovací deň
Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu podvečer ukončili diskusiu o programovom vyhlásení vlády (PVV) Ľudovíta Ódora, a tým aj druhý rokovací deň 94. schôdze. Diskusia o vládnom programe trvala dva dni, vystúpili v rámci nej viacerí poslanci,... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Schlosár k maďarskému pôvodu premiéra

Počas diskusie o programovom vyhlásení vlády v parlamente vystúpil aj poslanec Rastislav Schlosár (ĽSNS), ktorý sa vyjadril k faktu, že predseda vlády Ľudovít Ódor má maďarský pôvod.

Po toľkých rokoch, keď sme sa dopracovali k vlastnej štátnosti a vlastnej samostatnej Slovenskej republike, tak bude predsedom vlády nie príslušník väčšinového slovenského národa, ale príslušník maďarskej menšiny,“ vyjadril sa Schlosár.

Poslanec Ondrej Dostál (SaS) na to reagoval, že Schlosárove slová predstavujú „čistý fašizmus“. Podľa Dostála sú si všetci občania rovní bez ohľadu na, to či majú slovenskú, maďarskú, rómsku, ukrajinskú, rusínsku, alebo nemeckú národnosť.

Premiér na výrok poslanca Schlosára nereagoval, diskusiu tentokrát len počúval. Ministerka kultúry Silvia Hroncová povedala, že ju prekvapilo, ako sa v parlamente komunikuje. Podľa nej je dôležité hovoriť, že kultúra komunikácie je veľmi dôležitá, aj keď máme rozdielne politické názory.

Diskusia o programovom vyhlásení vlády bola napokon ukončená v stredu (14. júna) večer.

Jarko si zostrihal video a pomudroval na Facebooku
Zdá sa, že bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi tečie do topánok. Projekt, ktorý zostrojili spolu s bývalým premiérom Hegerom- Demokrati- nenaberá podľa prieskumov také množstvo potenciálnych voličov, aké si predstavovali. Jedna vec je tá,... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme