Gašpar na kandidátke! Macko JE NA NERVY
15 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Nebolo tomu tak dávno, čo líder Smeru-SSD prezradil, že Tibor Gašpar by mohol v parlamentných voľbách kandidovať na zvoliteľnom mieste. Stálo to na jeho záujme. Odvtedy prešiel nejaký čas a je to tu – v relácii Téma dňa Gašpar o svojej účasti na kandidátke informoval verejnosť.

Gašpar pritom nemá "veľké oči", je si vedomý faktu, kto rozhoduje. Diskusiu sledoval aj generál vo výslužbe Pavel Macko, ktorý sa v médiách rád vyjadruje k rôznym branno-bezpečnostným témam. Kandidatúra Tibora Gašpara sa mu nepáči, dokonca hovorí o akomsi Mein kampfe Smeru. Mackovi však evidentne ušla zmena na Úrade vlády.

Vráti sa do polície?

"Ak táto krajina akceptuje to, že v pozícii špeciálneho prokutátora je odsúdený človek neprokurátor za zabitie, ak táto krajina akceptuje, že vo vedení policajného zboru a elitnej NAKA sú policajti obvinení z vážneho zneužívania svojich právomocí a naďalej tie právomoci plnia, tak kde sú médiá, ktoré na to majú poukázať?,“ pýtal sa Gašpar v Téme dňa, pričom ešte je skoro na slová o návrate do policajnej služby, či do funkcie.

Rozhodnú voliči

"Občania nám dajú odpoveď, či nás chcú alebo nechcú v politike vidieť. Následne môžeme realizovať to, čo tu obidvaja deklarujeme cez politické nástroje," doplnil Gašpar s tým, že isté je, že na kandidátke Smeru ho uvidíme.

Kto je zahraničný agent podľa zákonu FARA?
Miroslav Heredoš upozorňuje na to, že prezidentka Čaputová využila možnosť zalíškať sa mimovládnym organizáciám. Vysvetlil tiež, čo ten „záhadný“ zákon FARA vlastne obnáša. Heredoš cituje Zuzanu Čaputovú, podľa ktorej je absurdné označovať... Čítať ďalej
15 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Nahnevaná TV hviezda

Pre generála Pavla Macka je Gašparova kandidatúra jasný signál o zinscenovaní nie len krivého obvinenia. Macko Gašparovi pripisuje krytie „vraždy novinárov, zastrašovanie opozície, predávanie funkcií a krytie korupcie z čias, keď bol prezidentom PZ SR, sa majú stať štátnou politikou pod vlajkou Smeru. To je Mein Kampf Smeru,“ pohoršuje sa na sociálnej sieti.

Pavel Macko, screenshot/TV Markíza

Má na to liek

„Toto je existenčný zápas o demokraciu a slobodu, ale aj o holé životy mnohých z nás. Tomu sa nestačí postaviť a niekde pokrikovať v čiernom tričku, alebo natáčať videá pred nejakou vilou. To chce tvrdý odpor vedený profesionálmi, ktorí sa nedajú zastrašiť a dokážu zmeniť pomery,“horlí Pavel Macko.

Niečo mu ušlo

V rámci diskusie Macko reaguje na „radu“, aby sa spojil s Demokratmi. O strane Eduarda Hegera hovorí ako o nezvoliteľnej.

„A to investovali do propagácie už státisíce eur, majú množstvo ministrov a ďalších akvizícií,“ konštatuje generál vo výslužbe rovný mesiac po tom, čo bola menovaná prezidentkina vláda.

A už im to padá! Najvyšší súd potvrdil odmietnutie obžaloby na Kaliňáka a Brhela
Najvyšší súd (NS) SR potvrdil odmietnutie obžaloby na exministra vnútra Roberta Kaliňáka a podnikateľa Jozefa Brhela st. za zločin podplácania. Dôvodom sú závažné procesné chyby, ktorými boli porušené práva obvinených na obhajobu. TASR o tom... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme