Cez parlament neprešla ďalšia Mikulcova "nášľapná mína"
16 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Roman Mikulec ešte kým bol ministrom vnútra podal do NR SR návrh novely zákona o ochrane pred požiarmi. Vo štvrtok, 15. júna ho parlament vrátil na dopracovanie. Za financovanie dobrovoľných hasičov bojoval Marián Saloň (Smer-SSD).

Saloň si myslí, že ak by zákon prešiel, nastali by veľké problémy súvisiace s financovaním dobrovoľných hasičov. Tí sú v rámci celého Slovenska aktívne nápomocní nie len pri hasení požiarov, ale aj pri mnohých iných činnostiach.

Predišli chaosu

„Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) ešte počas výkonu funkcie ministra vnútra sa nedovolilo spôsobiť chaos a postupný zánik dobrovoľných hasičských zborov kvôli zmene financovania na systém výziev, voči čomu sa ohradilo aj občianske združenie Dobrovoľná požiarna ochrana (DPO) SR,“informuje stránka prešovskej pobočky Smeru-SSD, pričom Smer deklaruje ochotu bojovať za dobrovoľné hasičstvo, ktoré v mestách a obciach nezastupiteľne pomáha pri ochrane životov a majetku občanov.

Dobrovoľní hasiči na Slovensku

Podľa informácii zo Správy o činnosti roku 2021 tvorilo DPO SR 80 188 evidovaných členov, z čoho takmer 15 a pol tisíca tvoria ženy. Hasiči sú organizovaní v 2 164 dobrovoľných hasičských zboroch v rámci celého Slovenska.

Plánovali DOBRODRUŽSTVO, skoro prišli o ŽIVOT! V košickej bani Bankov ZASYPALO dvoch ľudí
Hasiči zasahovali v nevyužívanej košickej bani Bankov, zasypať tu malo dvoch ľudí. Na prípad upozornil portál tvnoviny.sk. Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, oboch sa... Čítať ďalej
14 | 06 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Nie sú len "požiarnici"

Hasiči podľa správy v ostatných rokoch okrem „tradičných“ zásahoch pri požiaroch, dopravných nehodách, či iných haváriách, pomáhali aj pri živelných kalamitách (snehová kalamita na Orave; povodne), no ich pomoc bola nezastupiteľná aj v časoch pandémie, kedy v mnohých obciach práve hasiči pomáhali pri zabezpečovaní pomoci občanom, ale aj štátu. Navyše práve dobrovoľní hasiči boli tí, ktorí v prvých týždňoch pomáhali pri návale utečencov z Ukrajiny.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik